POLTERGEIST’IN GERÇEK YÖNETMENİ STEVEN SPIELBERG OLABİLİR

POLTERGEIST’IN GERÇEK YÖNETMENİ STEVEN SPIELBERG OLABİLİR


John Leonetti ortalığı karıştırdı


Müjdemizi isteriz, elimizde sinema dünyasından taptaze komplo teorisi var! 1982 yapımı kült korku filmi Poltergeist’ın görüntü yönetmeni Matthew Leonetti’nin kardeşi John Leonetti, filmin asıl yönetmeninin Tobe Hooper değil; Steven Spielberg olduğunu iddia ediyor!

O sıralar E.T. hazırlıklarına başlayan Spielberg’ün Universal’la olan sözleşmesi, başka bir film çekmesini engellerken usta yönetmenin Poltergeist’ın setinde hayli vakit geçirdiği de biliniyor. Şu an için filmin ortak yazarı ve yapımcısı titrini halihazırda taşıyan Spielberg’ün filme dahli bunları aşmış olabilir. Hooper’la setteki ilişkisini kendisi şöyle anlatıyor: “Tobe tam olarak dizginleri ele alacak biri değil. Eğer ortada bir soru varsa ve cevabı çok net değilse ben atlar ve ne yapabileceğimizi söylerdim. Tobe de onaylardı, işbirliğimiz böyle bir süreçle ilerlemeye başladı.” Spielberg daha sonradan bir nevi geri adım atıp Hooper’a daha çok kredi verse de Leonetti’nin iddiaları ortalığı bir kere daha karıştırdı.

Ryan Phillippe’li korku filmi Wish Upon’un yönetmeni John Leonetti, verdiği bir röportajda setinde görüntü yönetmeni kardeşinin asistanlığını yaptığı Poltergeist için şunları söyledi: “Samimiyetle konuşmam gerekirse o filmi Steven Spielberg yönetti. Hiç şüpheniz olmasın. Hooper çok iyi niyetliydi ve oradan olmaktan çok mutluydu. Yaratıcı katkısı mutlaka vardı. Filmi Steven geliştirdi ve onun yönetti; resmi olarak ‘yapımcı’ gibi görünse de. Bu Tobe’yle ilgili bir şey değildi. Arada setten ayrılır ve Tobe’nin kendi kendine bir şeyler yapmasına izin verirdi. Ama gerçekten filmi çeken Steven’dı.” Yakınlarda gelecek HBO belgeseli Spielberg’de belki konu daha da aydınlanır, göreceğiz…