YENİ FOO FIGHTERS ALBÜMÜNE BEKLENMEYEN MİSAFİR

YENİ FOO FIGHTERS ALBÜMÜNE BEKLENMEYEN MİSAFİR


That's insane!


2 yıllık kısa bir aranın ardından bir ay önce yeni şarkısı Run ile sahalara tekrar iniş yapan Foo Fighters, 15 Eylül’de yayınlayacağı yeni albümü Concrete and Gold‘dan bir garip haber daha uçurdu. Geçtiğimiz günlerde yeni albümün “Dünyanın en büyük popstarı”nı misafir edeceğini açıklayan grubun yeni işbirlikçisi R&B yıldızları Boyz II Men’den.

foofightersblackandwhite

BBC Radio 6 Music’e konuşan Dave Grohl, albümün kayıt aşamasındaki en garip anı anlatırken “Boyz II Men’deki adam park alanında yürüyordu, ben de ‘Yeni kaydımızda şarkı söyler misin?’ diye sordum, o da söyledi. Koca albümdeki en ağır kayıt da o.” sözleriyle Boyz II Men’in baş vokali Shawn Stockman’i de yeni Foo Fighters albümünde dinleyeceğimizi açıkladı.

Daha önceden de Concrete and Gold’un şimdiye kadar ki en sert kayıtlarını barındırdığını söyleyen Grohl, sözlerine şöyle devam etti: “Kulağa Sabbath ve Pink Floyd gibi geliyor, gerçekten ağır. Kayıttaki son şarkı bu. Stockman, 40 vokalin birikimi gibi bir koro inşa etti ve bu gerçekten akıl dışı.”

Uzun zamandır bekledikleri albümün bu olduğunu her fırsatta dile getiren grubu, “İnsanların duyması için daha önce yaptığımız bütün kayıtlardan daha fazla heyecanlandığım bir albüm bu.” sözleriyle destekleyen Grohl’un ardından sözü devralan davulcu Taylor Hawkins de, “Ne zaman bir kayda girişsek Dave, ‘Bu kayıtta daha da garipleşmemiz lazım’ diye başlar. Sonrasında da her zaman birazını geri çeker ve ‘Haydi, biraz güzel rock’n’roll yapalım’ diye devam ederiz. Bu gerçekten tuhaf bir kayıt.” diyerek merakımızı iyice arşa çıkardı.

“Bu kadar garip olan ne?” demeden kendimizi alamıyor ve kulaklarımızı 15 Eylül’e çeviriyoruz.