AÇILIN! OBI-WAN KENOBI SPIN-OFF’U GELİYOR!

AÇILIN! OBI-WAN KENOBI SPIN-OFF’U GELİYOR!


Hem de tek tabanca


Çok, çok uzak bir galaksiden beklenen haber geldi!

Ewan McGregor‘ın hayalleri nihayet gerçek mi oluyor? Yıllardır eline geçen her fırsatta olası bir Obi-Wan Kenobi spin-off’unda yer almaktan nasıl da mutlu olacağını belirten McGregor, artık bu ihtimale hiç olmadığı kadar yakın. THR’ın bildirdiğine göre, Star Wars tek tabanca bir Obi-Wan Kenobi filmi için hareketi geçti!

ewan-mcgregor

En nihayetinde sinyalleri verilen projenin yönetmen koltuğunda oturması için konuşulan isim de Billy Elliot ve The Hours’ın yönetmeni Stephen Daldry; fakat bunlar daha ilk görüşmeler, yolun sonunda kimler gelir, kimler yönetir belli olmaz..

Han Solo spin-off’unu ilk başta Phil Lord ve Chris Miller’ın kıvrak zekasına emanet eden Lucasfilm’den Kathleen Kennedy, bir süre sonra aralarındaki “yaratıcı vizyon farkı” sebebiyle filmin yarısında yönetmenlerle yollarını ayırıp görevi Ron Howard’ın tecrübeli ellerine bırakmıştı. Bu konuya dair açıklamalarını da daha önce uzun uzadıya anlatmıştık. Bir diğer Star Wars spin-off’u Rogue One: A Star Wars Story‘yi de zamanında Gareth Edwards’ın taze vizyonuna emanet eden Lucasfilm, sonrasında filmi neredeyse baştan çekerek tonla masraf çıkarmıştı. Belki bu sefer yaratıcı vizyonlarını en baştan masaya yatırma yolunda adımlar atarlar.

Şimdi akıllarda tek bir soru: Ewan McGregor da Obi-Wan Kenobi’ye dönecek mi?

Henüz hiçbir şey belli değil. Daha ortada senaryo bile yok. Hikayeye hangi zaman diliminden dahil olacağımız da belirtilmedi. Dolayısıyla Kenobi’nin Revenge of the Sith ile A New Hope  arasındaki dönemde başından geçenler mi anlatılacak, yoksa bildiğimiz hikayenin dışına mı çıkılacak bilemiyoruz. Fakat ihtimal dahilinde McGregor’ın bu işin peşini bırakmayacağını düşünüyoruz. Bakalım güç bu yolculukta kiminle olacak?

star-wars-obi-wan

Alec Guinnes’in muazzam oyunculuğuyla 1977’de hayatımıza giren Obi-Wan Kenobi’nin gençliğine 1999-2005 yılları arasında hayat veren McGregor, henüz birkaç ay önce olası bir ihtimale yakınlığını şu sözleriyle anlatmıştı:

“Henüz resmi bir teklif yok, bu konuda da karşı taraflaa bir görüşme gerçekleştirmedim. Ama her zaman söylediğim gibi, eğer onlar isterse bunun bir parçası olmaktan mutluluk duyarım. Yer aldığım üçlemenin son bölümüyle yeni bölümler arasında güzel bir geçiş olabilir. Sanırım 2020’ye kadar yapacak filmleri var, yani eğer böyle bir şey olacaksa bile yakın zamanda olacağını düşünmüyorum.”

Efendi gibi sırasını bekleyen McGregor, ışın kılıcını bir üçüncü Obi-Wan’a mı devredecek yoksa görevi bıraktığı yerden devam mı ettirecek ancak ilerleyen günlerde öğreneceğiz. Şimdilik elimize geçen detaylar bu kadar, yani yine işin tüm esprisini zamana bırakıyoruz.

Bu arada Lucasfilm’in daha önceden çıtlattığı Boba-Fett ve Yoda spin-off’larını hala göz önünde bulundurduğunu hatırlatalım. Daha anlatılacak çok hikaye var!