ARCADE FIRE’DAN ORTAYA MİS GİBİ KARIŞIK COVER

ARCADE FIRE’DAN ORTAYA MİS GİBİ KARIŞIK COVER


Aynı şarkıda kimler, kimlerle buluşuyor!


Yeni albümü Everything Now daha çıkmadan ortalığı bir güzel velveleye verip çıkınca ve çıktıktan sonra da hiç gözünü kırpmadan bir şekilde kendinden bahsettirmeyi bilen Arcade Fire, bu sefer de hafta sonu Chicago konserindeki her bir köşesinden vizyon fışkıran ortaya karışık cover‘ıyla gündemimizde.

win_lennon_

Her şey John Lennon’ın 1973 doğumlu şarkısı Mind Games’in cover’ıyla başladı. O bile başlı başına yeterince güzelken şarkının sonlarına doğru bir de ne duyalım? “Phew, for a minute there, I lost myself!” Ansızın Radiohead’in incisi Karma Police’e geçiş yapılmış ve bu kadarla da kalınmıyor, Arcade Fire Mind Games ile başladığı performansını iyiden iyiye akıl oyunlarına dönüştürmeden bırakmıyor.

Burada biraz daha Radiohead’çilik oynadıktan sonra, 1997’den 1971’e ışınlanıp David Bowie’nin Oh! You Pretty Things‘iyle kendimizden geçiyor ve başladığımız yere, John Lennon’a bir dönüş daha yapıyoruz. Müziğin bu üç kilometre taşını tek bir şarkıda buluşturan Arcade Fire, kapanışı da 2004’teki Funeral albümünden Wake Up‘a bağlanarak yapıyor ve oturduğumuz yerden bile aklımızı almayı başarıyor. O an neyle karşılacaklarından habersiz orada olanları düşünemiyoruz bile.

Gel biraz da bu taraflarda oyna be Arcade Fire, senin de hoşuna gidecek…