BİNBİR YÜZLÜ CATE BLANCHETT’TAN İLKLERİN KADINI LUCILLE BALL

BİNBİR YÜZLÜ CATE BLANCHETT’TAN İLKLERİN KADINI LUCILLE BALL


Peki ya Javier Bardem'den Desi Arnaz?


ABD başta olmak üzere dünya sinema ve televizyon tarihinin de en etkili ve önde gelen kadın oyuncularından Lucille Ball’ın film şeridi gibi hayatının, günümüzün bir o kadar mühim isimlerinden Cate Blanchett tarafından beyaz perdeye aktarılacağı neredeyse 2 yıl önce Variety aracılığıyla duyurulmuş olsa da, projenin prodüksiyona giden ayak sesleri, daha ancak geliyor.

cate-luci

Amazon Studios’un haklarını bir koşu satın aldığı henüz ismi olmayan biyografik filmin başrolünde binbir yüzlü Blanchett’ın harikalar yaratacağından şüphe duymadığımız gibi, senaryoyu üstlenen Aaron Sorkin’in de işinin ne denli ehli olduğunu -özellikle biyografik filmlerde- göz önünde bulundurunca heyecanlanmadan edemedik. The Social Network, Steve Jobs ve A Few Good Man gibi filmleri kaleminden geçiren Oscar’lı senarist Sorkin, ilklerin kadını Lucille Ball ve yıllarca ekranlardan ayrı düşmediği eşi Desi Arnaz’ın hem profesyonel hem de duygusal ilişkisi etrafında hikayeyi şekillendirecek.

Televizyon tarihinin en ikonik ve göz önünde çiftlerinden Lucy ve Desi, 20 yıllık ilişkilerinin çoğunu ekranlarda sitcom içinde geçirmekle kalmadı, beraber birçok ilke de imza attı. Lucy-Desi Comedy Hour, I Love Lucy ve daha birçok yapımda birlikte yer alan ikili, çocuk bekledikleri dönem de göz önünden ayrılmayarak Luci’nin televizyon ekranlarında boy gösteren ilk hamile oyuncu olma adımını atması gibi, birlikteliklerinin getirdiği birçok organik fırsatı da değerlendirdi. Tabii, aşk ve iş böyle içli dışlı olup Arnaz’ın alkol ve kadın tutkusu da araya girince upuzun süren bu inişli çıkışlı ilişki, her daim dikkatleri üzerinde topladı, şimdi de beyaz perdeye başka simalarla dönüyor.

Javier Bardem’in de Desi Arnaz’a hayat vereceği ilk söylentiler arasında olsa da henüz taraflarca resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat Cate Blanchett ve Javier Bardem partnerliğinde bir film de ne güzel hani!

Çiftin çocukları Lucie Luckinbill ve Desi Arnaz Jr.’ın yapımcı koltuğunda oturdukları filmin senaryosunu birinci ağızdan anılardan yararlanarak yazacak Sorkin, hangi yönetmenle çalışacak henüz bildirilmedi.