BJÖRK YENİ ALBÜMÜNÜ “TINDER MÜZİĞİ” OLARAK TANIMLADI

BJÖRK YENİ ALBÜMÜNÜ “TINDER MÜZİĞİ” OLARAK TANIMLADI


Müzmin bekarlar eklesin...


İzlanda‘nın ve Nordik coğrafyasında gün geçtikçe kabaran “Övülecek Tonlarca Şey” listesi arasında yıllardır yer aldığı konumu hiçbir zaman kaybetmemiş Björk, yeni albümüyle ilgili birtakım açıklamalarda bulundu.

2015’teki Vulnicura‘nın ardından gelecek yeni albümünü Dazed’e “Tinder müziği” olarak tanımlayan Björk, etrafında dolandığı konuları da şöyle açıkladı: “Aşık olmak. Her anlamda birlikte olmaktan keyif aldığın bir insanla vakit geçirmek gerçek bir ütopya. Yani gerçek bir şey. Hayalin gerçeğe dönüşmesi.” Vulnicura’yı Matthew Barney’yle boşanmasına referansla “kalp kırıklığı”yla özdeşleştirirken yeni işini “buluşma/tanışma albümü” olarak nitelendirdi.

Öte yandan günümüzde daha da sık görmeye başladığımız gibi Björk de dünyada olup bitenlere kayıtsız kalmamış: “Belki de bu yüzden ütopik bir tema. Kişisel dramam bir kenara, dünyanın içinde olduğu durumdan sağ çıkacaksak yeni bir plana ihtiyacımız var. Eğer hayalini kurmazsak değişemeyiz. Özellikle şu an, acilen böyle hayallere ihtiyacımız var.”