COEN KARDEŞLER VAHŞİ BATI’YI NETFLIX’E TAŞIYOR!

COEN KARDEŞLER VAHŞİ BATI’YI NETFLIX’E TAŞIYOR!


The Ballad of Buster Scruggs


Çifte deha Joel ve Ethan Coen’in yeni antoloji serisi The Ballad of Buster Scruggs‘tan daha fazla bilgi aldıkça yükselen heyecan katsayımızın önüne geçemiyoruz.

Birbirinden farklı; ama belki de bir şekilde bağlı 6 hikayeyle Vahşi Batı’ya tekrar dönme yolundaki Coen Kardeşler de, birçokları gibi yeni projesini Netflix’in ev sahipliğinde gerçekleştirme kararı aldı. Bu kararlarını basın toplantısında nasıl duyurduklarını sorarsanız bizzat söylenen şu: “We are streaming motherfuckers!”

coen-kardeşler

Variety’nin aktardığı gelişme, beraberinde serinin başka bir sürprizini de getirdi. O Brother ve Where Art Thou’da da Coen Kardeşler’in emrinde olan Tim Blake Nelson, The Ballad of Buster Scruggs’a ismini veren Buster Scruggs‘ı da canlandıran isim olacak. Bu da akıllara, ne kadar 6 hikayenin de her biri başka bir yolda karakterlerin başından geçenleri anlattığı söylense de, Nelson’ın bu 6 hikayeyi birbirine bağlayacak kilit karakter rolünde olma ihtimalini getiriyor. Tabii bu bilgi resmi değil, bizim görüşümüz. Ama neden olmasın?

İlk olarak Annapurna Pictures’ın TV ayağıyla güçlerini birleştiren Coen Kardeşler, projenin hem küçük hem de dev ekranlarda gösterilebilecek formatta bir karışım olduğunu belirtmiş; fakat dağıtım stratejilerinden bahsetmemişti. Şimdi Netflix’le ortak bir yola girdiklerini öğrensek de beyaz perdede nasıl buluşacağımız hala muamma.

Hikaye anlatımları ve sembollerle dolu sürükleyici dillerinin verdiği yetkiyle beyaz perdede yarattıkları harikaların ardından TV ekranlarını da yerinden oynatmak üzere giriştikleri ilk dizinin bizim bildiğimiz dizilere benzemeyeceğini tahmin edersiniz ki, ufukta devasa bir proje var. Nelson’dan önce James Franco, Stephen Root, Ralph Ineson ve Zoe Kazan‘ın da kadroya dahil olduğu söylenen The Ballad of Buster Scruggs’ın bölüm bölüm isimleri ve kısaca konuları da şöyle:

1- Seriye adını veren ilk hikaye, şarkı söyleyen bir cowboy’un hikayesini anlatacak.

2- “Near Algodones” ismiyle izleyeceğimiz ikinci bölümde, kendi beceriksizliğiyle başarısız olan bir banka soygunu girişimi ve büyükbaş binicilik denemeleriyle avare bir silahşörün maceralarına ortak olacağız.

3- “Meal Ticket” ise hareket halindeki bir gösterinin aktörü ve temsilcisini anlatıyor.

4- “All Gold Canyon” da mutlu mesut bulduğu altın madenini gizliden gizliye gaspeden bir kötüye kaptıran maden arayıcısından bahsediyor.

5- “The Gal Who Got Rattled”, Oregon Trail yolundaki iki adamın ve vagonda bu iki adamdan birinin yardımına ihtiyacı olan bir kadının hikayesiyle evlilik ihtimalleri arasında gidip geliyor.

6- Ve son olarak “The Mortal Remains”, birbirinden çok farklı beş yolcunun bir at arabası üstünde çıktıkları, sonu belli olmayan gizemli yolculuklarını anlatıyor.

2018’de Netflix ekranlarına inecek seri, Coen Kardeşler’in No Country For Old Men ve True Grit’in ardından western’den yürüdükleri üçüncü proje oluyor. Bunu da nasıl iyi yaptıklarını düşündükçe aklımız çıkacak gibi oluyor, sizde durumlar nasıl?