DAENERYS’İN KIYMETLİSİ DROGON’UN EVRİMİNİ İZLEYİN

DAENERYS’İN KIYMETLİSİ DROGON’UN EVRİMİNİ İZLEYİN


Dracarys!


Uzunca bir süre beklediğimiz 7. Game Of Thrones sezonu, daha önceden sızdırılmazsa önümüzdeki Pazar 7. bölümüyle kapanışını yapacak.

HBO‘nun bir dizi kuzgunla uçurduğu habere göre, kışı ayağımıza getiren bu son bölümün adı da The Dragon and the Wolf olacak. Geçtiğimiz bölümde de Viserion‘un acı kaybıyla yüzleşmiştik, bir sonrakinde ne olacağınıysa kafasına göre hareket etmeyi seven senaristlerimiz sağ olsun, kestiremiyoruz. Biz de hazır önümüz-arkamız Daenerys’in ejderleriyken üçlü grubun en heybetlisinin çocukluğuna inelim, aradan geçen bunca zamanda nasıl da büyümüş serpilmiş görelim dedik.

23_Daenerys_and_dragon

İlk sezonun son bölümü, Fire and Blood‘da sürpriz yumurtadan kardeşleri Viserion ve Rhaegal ile birlikte çıkan Drogon, açık ara üç ejderhanın da en irisi ve Mother of  Dragons‘ın da besbelli favorisi. Kendisini çırpı bacaklarıyla doğup devasa bir güce dönüştüğü her anında izledik, elimizde büyüdü desek yeridir. Ergenliğe girdi yok yere kuzudur çocuktur demeden önüne ne gelirse yaktı kül etti, annesine resti çekti bir süre evi terk etti, kardeşlerine göre daha asiydi, kilitli kapılar ardında hapsedildi yılmadı, zamanla kendi kararlarını verebilen mantıklı bir ejderhaya dönüştü Drogon.

Ne kadar, gelmiş geçmiş en heybetli ejderha olan Balerion the Black Dread‘in son reenkarnasyonu olduğuna inanılsa da, Daenerys ona yeni bir çağ ve yepyeni bir hayat için başka bir isim seçti. Ölümüyle bir efsanenin küllerinden doğuşuna vesile olan Khal Drogo’ya ithafen Drogon ismini alan heybetlimiz, kardeşleri kadar zincir altında kalmadığından belki de, böylesine özgür ve sere serpe yetişti. Zaman zaman dostları, çoğu zaman da düşmanı korkuttu; ama yolun sonunda gönüllerdeki asıl tahta bir güzel kuruldu.

drogon-

İlk ateş püskürtme denemelerinden, Sons of the Harpy’yi yerle bir ettiği zamanlara kadar son sürat büyüyüşüne tanık olduğumuz Drogon, nam-ı diğer The Winged Shadow, bu süre zarfında nasıl bir dönüşüm geçirmiş bir çırpıda izlemek istemez miydiniz?

Dothraki Denizi’nden Duvar’ın ötesine kanatlanan Drogon‘un doğumundan bu yana geçirdiği evrim ve bu yolculukta saldığı korku, umut ve gizem, tüm heyecanıyla bu 3 dakikalık videoda.

Dracarys!

Bunlar da hızını alamayanlara gelsin: