KRIST NOVOSELIC’TEN YENİ BAŞLANGIÇ, İLK ŞARKI, İLK VİDEO!

KRIST NOVOSELIC’TEN YENİ BAŞLANGIÇ, İLK ŞARKI, İLK VİDEO!


Giants In The Trees


Nirvana’nın üçte biri Krist Novoselic, geçtiğimiz yıl Giants In The Trees adında adında bir grup kurmuştu. 90’lar grunge sahnesini bas gitarıyla zamanında az inletmeyen Novoselic, şimdi de bir araya geldikleri günden beri o jam session senin, bu konser benim gezdiği yeni grubunun ilk şarkısı ve yemyeşil müzik videosuyla karşımızda.

GiantsintheTrees_

Novoselic ile birlikte Ray Prestegard, Erik Friend ve Jillian Raye‘den oluşan Giants In The Trees, geçtiğimiz sene Skamokawa Grange Hall’da bir jam session’da şans eseri tanışıp kaynaşıyor ve aralarındaki uyuma karşı koyamayıp bir an önce işe koyulmaya karar veriyorlar. Yıl içinde çeşitli yerlerde sahne alıp büyük çapta yardım kampanyalarına ortak olan grup, ilhamını Kolumbiya Nehri’nin yeşilinden ve kültüründen aldığını söylüyor.

Pop/rock ortaya karıştırdıkları müziklerinde sert gitar sololarından akordeon yumuşaklığına bulabileceğiniz Giants In The Trees, Sasquatch şarkısının müzik videosunu da adlarına yakışır bir videoyla taçlandırdı.

Avare avare ormanda gezindikleri videonun düşük bütçesi ve umarsızlığı dikkat çekince, Novoselic de “Bu videoyu çekmemiz bize 2 milyon dolardan fazlasına patladı. O gördüğünüz doğal görünümü elde edebilmek için her yeri yapma çiçekler ve plastiklerle kaplamamız gerekti.” açıklamasını yaparak şakasına bir küçük şakayla daha devam etti.

Haydi o zaman Sasquatch!