PLAY TUŞU VE GARAJ ORTAKLIĞIYLA: ÖYLE BİR SEZON Kİ!

PLAY TUŞU VE GARAJ ORTAKLIĞIYLA: ÖYLE BİR SEZON Kİ!


Sounds Better With You!


Play Tuşu ofisinin içinde bir hayalet dolaşıyor – şehrin kolektif müzik kültürünün hayaleti. Ufak bir damla olarak başlayan ve günden güne ilmek ilmek işlediğimiz bir projenin devasa bir tsunami dalgası olarak sirayet edeceği inancı gün geçtikçe büyüdü ve içimizi bir süredir kıpır kıpır eden hepimize çok iyi gelecek işbu haberi sizlerle paylaşacağımız gün sonunda geldi! Garajistanbul’la güçlerini birleştiren Play Tuşu; artık Garaj olarak sizlerle buluşacak, heyecan verici programıyla sizleri de işin içine dahil edeceği yeni ve heyecanlı bir yolun açılışını yapacak! Hatta şu an yapıyor, yaptı…

Garaj_2017_Line-Up_Poster_01

Peki programda kimler var? 8-9 Eylül’e tekabül eden sezon açılışı İsveç’in indie-pop ve yaylıları buluşturmadaki yetkinliğinin yanı sıra tatlılığı ve naifliğiyle de fark yaratan figürlerinden Jens Lekman‘la olacak. Sezonun devamı ise fangirl/boy’ları olma konusunda ısrarcı olduğumuz Soulwax‘in alt kimliği 2manydjs, rock’ın “Neylerse güzel eyler” ekiplerinden The Horrors, deneysel cazın bayrak isimlerinden Sun Ra’nın orkestrası Sun Ra Arkestra, garage rock’ın en özgün gruplarından Black Lips ve techno/dub-techno’nun vizyoner ismi Andy Stott‘la gelecek.

Programın “Etkinlik takvimi dolsun da…” düşüncesiyle yapılmadığını defalarca tekrar edebiliriz, bunu ifade edecek bambaşka havalı cümleler kurmayı deneyebiliriz. Ama gelin, onun yerine “Başka kim var?” sorusunu cevaplayalım, kararı siz verin.

Minimal/ambient techno ve techno-pop kanadından The Field ve COMA, akustik konseriyle buralara Edinburgh esintileri taşıyacak Steve Mason, electro-pop’un İzlanda merkez bayii Samaris ve Fransa merkez bayii Agar Agar, Köln dendi mi ilk akla gelen sözcüklerden Kompakt’ın yıldızları Dauwd ve Dave DK, geçen yıl da ağırladığımız ve başarısını gördükçe “Biz demiştik” demekten büyük memnuniyet duyduğumuz Nilüfer Yanya, singer/songwriter ekolünün günümüzde fark yaratan isimlerinden Chelou, tanımları iyiden iyiye değişmeye başlayan hip-hop’a bambaşka bir dokunuş getiren Shabazz Palaces, psychedelic rock melodileriyle sizleri 70’ler Türkiyesi’ne ışınlayacak Altın Gün, garage ve breakout techno’nun Manchester United’ı Demdike Stare, ilk albümü A Dream Outside’la İngiltere’de indie rock evrenine üs kuran Gengahr ve ondan önce sahne alırken adındaki emirvari temenniden çok uzak naif bir sound’la sizleri bambaşka yerlere taşıyacak Keep Shelly in Athens

Tabii ki bitmedi; ama biraz soluklanalım… Soluklandık, hadi devam edelim. Indie-disco’nun aranan ismi Kiss All Hipsters, Nordic disco’nun adı Todd Terje ve Prins Thomas’la birlikte anılan fenomeni Lindstrøm, yılın en iyi albümlerinden birine imzasını atan Lapalux, sizleri Belgica filmi evrenindeymiş gibi hissettirecek Belçika partilerinin P. Diddy’si Lefto, dört yetenekli kadından oluşan indie-rock grubu The Big Moon, afrodelic kraut funk gibi özgün bir tür sunan Karl Hector & The Malcouns, disco-funk-salsa’yı buluşturma konusunda tatlı iddiasını hiçbir denemesinde boşa harcamayan Bosq (of Whiskey Barons), lo-fi house’un yeni mimarlarından DJ Boring ve DJ Seinfeld, huzur ve melankolinin adresi El Perro Del Mar ile öncesinde sahne alacak yeni “The Next Big Thing” adayımız Melis, “R&B Vokalleri Synth-Pop’la Birleştirmek 101” dersi müfredatı gibi performansıyla Jessy Lanza, sadeliğin içindeki griftliği yakalamak konusunda daha iyisini bulmanın zor olduğu Lake People, 2016’da yayınladığı Love Songs: Part Two’yla “Sahibi geldi” çıkışı yapan Romare, ileride indie-rock’ın en iddialı isimlerinden olma potansiyeli taşıyan All We Are, parti canavarlığının hakkını tam anlamıyla verecek Optimo (Espacio), DJ/prodüktörlüğün kendi markasını oluşturmuş isimden Roman Flügel… Ayrıca yıllardır devam eden ve artık Garaj’la özdeşleşen Tolga Akyıldız’la %100 Açık Sahne!

Biletler bugün toptan satışa çıkıyor;  aradığınız her şey Biletix’te ve Garaj gişede…

Müzik için heyecanlıyız, İstanbul için heyecanlıyız, beraber çok güzel zaman geçireceğimiz için hepsinden heyecanlıyız.

Müzik hep birlikte güzel, sizlerle daha da güzel… Yeni sezon hepimiz için çok güzel olacak; zira Garaj Sounds Better With You!