SEN ASLINDA KİMSİN JON SNOW?

SEN ASLINDA KİMSİN JON SNOW?


R + L = J


Game of Thrones‘un son bölümünü henüz izlemediyseniz önceden uyaralım; SPOILER İÇERİR!

Pazar akşamı yayınlanan Game of Thrones bölümünde neler oldu öyle ya?” diye düşünüyor olabilirsiniz. Özet geçelim; Cersei, Jon ve Daenerys bir araya geldi, asıl savaşın White Walker‘lara karşı olacağı konuşuldu; Cersei yan çizdi, Tyrion onu ikna etti, sonradan öğrendik ki aslında edememiş, Cercei yine bildiğini okumaya devam etti; Sansa ve Arya birlik olup Lord Baelish‘i öldürdü; Samwell Tarly, Bran‘in yanına gitti, Jon’un akıbeti hakkında konuştular; Jon’un gerçek adı meğer Aegon Targaryen‘miş; Jon ve Daenerys sevişti, yeni bir ensest ilişkiye de böylece selam gönderildi, “Viserion buz mu üfleyecek artık? düşünürken ağzından ne olduğunu anlayamadığımız ama doğal gaz olduğunu düşündüğümüz bir şeyler çıktı ve onunla duvar yıkıldı, White Walker’lar ilerlemeye başladı. Devamı için 2019’u bekleyin. 

İzleyicilerin bir kısmı bölümü çok beğenirken, diğer kısım ise “Böyle sezon finali mi olur? Çok vasat.” demeye başladı. Ne yalan söyleyelim, bizim içimizin yağları eridi. “Şimdi neler olacak? Daenerys Jon’un yeğeni olduğunu öğrenince neler değişecek?” diye düşündüğünüzü biliyoruz, biz de gerçekten çok merak ediyoruz. “Bir kere etik değil abi!” desek de ilk sezondan beri orada burada sevişen Cersei ve Jamie‘yi hatırlayınca pek de ses çıkaramıyoruz.

Jon Snow’un babası Rhaegar Targaryen, annesi de Lyanna Stark ise Jon Snow’un adı nasıl Aegon Targaryen oluyor? Aegon Targaryen zaten eski dönemde yaşayan kral değil miydi? Eğer öyleyse Jon Snow nasıl vaadedilen kral olabiliyor?” düşünceleri bir süre için kafanızı kurcalamış olabilir. DeviantArt kullanıcısı Maryon B. de aynı soruları sormuş ve cevabı için bir harita çıkarmış. Aşağıdan inceleyebilirsiniz, daha büyük hali için ise buraya tıklayabilirsiniz.

Haritadan anladığımız kadarıyla Targaryen ailesi de Osmanlı İmparatorluğu gibi üç-beş ismi döndürüp durmuş. Jon Snow da karşımıza bilmemkaçıncı Aegon olarak çıkacak. Yani sevgili Rhaegar ve Lyanna, hiç mi başka isim bulamadınız da kafamızı karıştırıyorsunuz!

Neyse efendim, her ne kadar bize “Jon = Aegon” denmiş olsa da “Game of Thrones bu!” diyor ve her türlü sürpriz için kendimizi hazırlıyoruz.

2019’a kadar yaşasak da neler olduğunu görebilsek bari!