THE BETA BAND’DEN TÜRKİYE’YE: STEVE MASON

THE BETA BAND’DEN TÜRKİYE’YE: STEVE MASON


22 Eylül’ün anlam ve önemi


İskoçya’nın havasından mıdır, suyundan mıdır bilinmez ama ülkeden çıkan bütün sanatçılar mı bu kadar güzel müzik yapar! Ne yer, ne içersiniz de bizi kendinize aşık edersiniz ey İskoçlar!

Kendileriyle -hayır, kesinlikle platonik değil- aşk yaşadığımız bu grupların başında da The Beta Band geliyor. The Beta Band her ne kadar 2004’te bizi terk etmiş olsa da grubun kurucularından, hem yetenekli hem de mütevazi Steve Mason, müziğiyle yanımızda olmaya, The Beta Band tarafından terk edilmiş olmamızın acılarını sarmaya devam ediyor.

Çoğumuzun hayatına John Cusack ve Jack Black’li High Fidelity filmiyle giren The Beta Band’in şarkılarını yıllarca müzik çalarlarımızda dinledik. Bu süreçte üç stüdyo albümünü de ezberledik. Grup dağıldığını açıkladığında ise her yanımızı  “Şimdi ne yapacağız? Kimleri dinleyeceğiz!” korkusu sardı.

Neyse ki bu dönem, uzun süren bir dönem olmadı ve Steve Mason, King Biscuit Time adıyla yeniden kayıtlar yayınlamaya başladı, tıpkı eski dönemlerde olduğu gibi… Yetmedi! Jimmy Edgar’la projesi Black Affair’la da bir albüm çıkardı. The Beta Band dönmemiş olsa da Steve Mason’ın sesini duymak bile bizleri mutlu etmeye yetiyordu.

Bu dönemden sonra ise bizi çok sevindiren o haberi aldık! Steve Mason kendi adıyla müziğe devam edecekti ve 2010’da ilk solo albümü Boys Outside’ı yayınladı. All Come Down adlı ilk single’ını yayınlandı ve alkışlamaya ellerimiz yetmiyordu. Q Magazine albüme 5 üzerinden 4 verdi. Steve Mason’ın dönüşü enfes olmuştu!

İki yıl sonra ikinci albüm Monkey Minds In The Devil’s Time geldi. Albüm genel olarak depresyon ve yalnızlığı anlatıyordu. Bu kez bizleri üze üze ev yapan isim Steve Mason’dı. Yapsın tabii, hakkıdır. The Independent da bizim gibi düşünmüş olacak ki Mason’ın ikinci albümü için “The Beta Band’den bu yana yapılan en değerli iş.” dedi. Hepimizi sevindirdi.

Geçtiğimiz yıl, önceki albümlerde de olduğu gibi Double Six Recordings etiketiyle üçüncü solo albümü –ve bizce geçtiğimiz yılın gizli en iyi albümüMeet the Humans’ı dinleyicilerle paylaşan Steve Mason’ı artık bir şekilde canlı canlı dinlememiz gerekiyordu. Şarkılarda hissettiğimiz duygulara dokunmak istiyorduk, kimse bizi engelleyemezdi!

Ve istediğimiz şey sonunda gerçek oluyor!

Steve Mason, akustik performansıyla ilk kez Türkiye’ye geliyor! Sonbaharın hüznünü bizimle paylaşmak için 22 Eylül’de Garaj sahnesine geliyor!  Kendinizi hazırlayın, İskoçya’nın hüzünlü havası evimize geliyor!

Gel be Steve Mason!

Sınırlı sayıdaki avantajlı biletler için BURAYA!