THE VVITCH’İN KADROSU NOSFERATU’DA YENİDEN BİR ARAYA GELİYOR

THE VVITCH’İN KADROSU NOSFERATU’DA YENİDEN BİR ARAYA GELİYOR


Anya Taylor-Joy ve Robert Eggers


Son dönemde bağımsız korku filmleri aldı başını, gidiyor. Klişelerden uzak, güzel müzikleri ve müthiş oyunculukları ile dikkat çeken bu yapımların başında The BabadookIt Follows, Get Out ve A Girl Walks Home Alone at Night gibi filmler geliyor. Bir de Robert Eggers tarafından yönetilen The VVitch: A New-England Folktale!

The VVitch’i, hem kurgusu hem de konusu sebebiyle diğerlerinden biraz daha farklı bir noktaya koyabiliriz. İnsanı geren atmosferi, aslında hiç ortaya çıkmayan ama varlığıyla ya da hissettirilen varlığıyla demek daha doğru olur, insanı gerim gerim geren başroldeki korku unsuru sayesinde, filmi sinemada değil de tiyatro sahnesinde izliyormuşsunuz gibi hissediyorsunuz. Bundaki en büyük paylardan biri, başroldeki genç oyuncu Anya Taylor-Joy‘a ait.

Genç yaşına rağmen ekrandaki başarısıyla dikkat çeken Anya Taylor-Joy, kült korku filmlerinden Nosferatu‘nun remake’i için yeniden Robert Eggers ile bir araya geliyor.

Vampir filmlerinin atası sayılabilecek Nosferatu’nun gösterim tarihi ise henüz belli değil. 1920’li yıllardan sonra Nosferatu’nun yeni versiyonunun nasıl olacağını kestirmek epey güç olsa da The VVitch’in başarısından sonra Robert Eggers ve Anya Taylor-Joy’a güveniyoruz!