VIRGINA WOOLF’UN HAYATINI KONU ALACAK FİLMDEN YENİ HABERLER VAR!

VIRGINA WOOLF’UN HAYATINI KONU ALACAK FİLMDEN YENİ HABERLER VAR!


Vita & Virginia


Edebiyat dünyasının en güçlü kadın kalemlerinden ve savunucularından biri olan Virgina Woolf’un hayatını anlatacak Vita & Woolf’un oyunucu kadrosu yavaş yavaş belli olmaya başladı.

elizabeth-debicki-and-isabella-rossellini

Geçtiğimiz haftalarda Virgina Woolf’u Gemma Arterton’un canlandıracağını öğrenmemizle bizi heyecanlandıran projeye iki önemli isim daha katıldı. Dünya edebiyatında “bilinç akışı” tekniğinin önde gelen temsilcileri arasında yer alan, dönemine aykırı yaşamı ve çizgi dışı yazarlık serüveniyle hem yaşadığı döneminin hem de günümüzün önemli yazarları arasında yer alan Virgina Woolf’un hikayesini izleyeceğimiz filmde, Woolf’un yakınlık kurduğu Vita Sackville-West’i The Night Manager dizisinden ve The Man from U.N.C.L.E. filminden Elizabeth Debicki canlandıracak. 

Debicki’nin yanı sıra, filmde yer alacağı kesin olan ama hangi rolde izleyeceğimizi bilmediğimiz bir diğer isim ise Wild at Heart, White Nights ve Blue Velvet filmleriyle hafızalarımıza kazınan efsanevi Isabella Rossellini. 1920’lerin Londra’sında geçecek filmin yönetmenliğini Chanya Button üstleniyor. Filmin senaryosu için kalem sallayacak isim ise Virgina Woolf ve Vita Sackville-West arasındaki mektuplardan yola çıkarak hazırlanan Broadway oyununda yer alan Eileen Atkins. Yani konuya hakim. İşin bir diğer güzel kısmı da, feminist duruşuyla öne çıkan ve her daim erkek egemen topluma meydan okuyan bu zamanının ötesinde kadını ve onu etkileyen bir diğer kadını, yine kadınlarla çevrili bir ekibin beyaz perdeye aktaracak olması. Tüm ekibi bilemeyiz tabii; fakat bu doğrultuda senarist ve yönetmen, gerekli bakış açısı için yeterli diye düşünüyoruz.

Chanya Button’ın “Yaratıcılık, tutku ve cinselliğin taze, provakatif bir çalışması” olarak tanımladığı film için bizler epey heyecanlandık. Umarız ki yakın zamanda daha çok haber alırız.