WILLEM DAFOE İLE ÇOCUK OLMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ

WILLEM DAFOE İLE ÇOCUK OLMANIN DAYANILMAZ HAFİFLİĞİ


Mis gibi ilk fragmanıyla The Florida Project


Willem Dafoe‘yu ne kadar canlandırdığı aksi ve lanet karakterleriyle sevip sayarsak sayalım, kendisini daha sevecen, dışı olduğu gibi, içi yumuşacık formlarda izlemeye de bayılıyoruz.

Oliver Stone’un Platoon‘u mesela? Ya da önümüzdeki günlerde tüm bilinmezliğiyle hayat vereceği Van Gogh? Julian Schnabel’in yönettiği At Eternity’s Gate‘e daha sıra olsa da, ilk fragmanıyla bizleri tavlayan başka bir Dafoe alternatifimiz var: The Florida Project

the_florida_project-3c_marc_schmidt_h_2017

2015’te baştan sona üç adet iPhone 5S ile çektiği Tangerine ile bağımsız sinemanın düşük bütçeyle ne denli harikalar yaratabileceğini bir kez daha hatırlatan Sean Baker, yine en insani yerlerimizden vurmaya geldiği yeni filmi The Florida Project ile Dafoe’yu da yanına alarak yola tam destekli koyuldu. Bir çocuğun gözünden hayal kurmanın dayanılmaz hafifliği ve yaşamın bir şekilde bulup çıkarılabilen güzelliğine derinlemesine bir bakış atacağımız The Florida Project, ilk fragmanıyla tüm sıcaklığını hissettiriyor.

Dafoe’nun yanı sıra, genç yeteneklerle çevrili bir kadro izleyeceğimiz filmde 6 yaşında sevimlilikte sınır tanımayan Moonee karakterimizi Brooklyn Prince, hırçın ama sevgi dolu annesini de Bria Vinaite canlandırıyor. En berbat durumların içinden bile bir kuple güzellik çıkarabilmeyi bilen Baker, görünüşe göre yine yaptı yapacağını. The Florida Project enfes görünüyor!

Oldukça genç ve başına buyruk bir anne olan Halley, yaşamın gizli güzelliklerini bulup çıkarmayı kendine oyun bilen kızı Moonee ile hayatını sürdürmeye çalışırken, tehlikeli fedakarlıkların çokluğu ve hayatın zorluğu arasında sıkışıp kalır. Haftadan haftaya kaldıkları The Magic Castle motelinin işletmecisi Bobby’nin (Dafoe) sert ve kuralcı bir duruş sergilemeye çalışmasına rağmen merhametinden ödün vermeyen yüzüyle de tanışınca hikaye renklenmeye başlar. Her öğleden sonrasını başka fantastik bir rüyanın peşinde arkadaşlarıyla özgürce düşüp konuşarak geçiren Moonee, karşısındaki acımasız dünyanın tüm handikaplarına rağmen gülmeyi, hayal kurmayı ve sevmeyi her gün yeniden öğrenecektir.

thefloridaproject-poster

Hayatın ona nasıl baktığımıza göre değiştiğini bir kez daha hatırlatan The Florida Project eşliğinde, yaşamın var olan büyüsünü çocukla çocuk olarak öğreniyor, çoğu zaman görmezden gelinen uç hayatların hikayelerine de Sean Baker’ın gözünden bir kez daha ortak oluyoruz.

The Florida Project’in büsbütün olmasa da iyiden iyiye Wes Anderson kokan fragmanı hemen burada, tamamı da 6 Ekim’de vizyonda.