YENİ FOXYGEN VİDEOSUYLA GÜNÜNÜZ GÜZEL GEÇSİN: AVALON

YENİ FOXYGEN VİDEOSUYLA GÜNÜNÜZ GÜZEL GEÇSİN: AVALON


Çocuklar kavga etmeyin...


21. yüzyılın barış ve büyü elçileri, Foxygen ikilisi Jonathan Rado ve Sam France, yine normalin çok ötesinde bir videoyla karşımıza çıktı.

Ocak ayında yayınlanan Hang albümlerinden pek sevdiğimiz Avalon şarkısına belgesel tadında bir videoyla gelen ikili, tatlı çekişmeleri ve hayal dünyalarıyla çevrili bir 8 dakika keyfi yaşatıyor.

FoxygenAvalon

Jonathan Rado’nun ilk yönetmenlik denemesini yapıyormuş gibi Sam France’i şekilden şekilde soktuğu video, aslında Alissa Torvinen ve Cameron Dutra tarafından yönetiliyor. Uzunca bir süre videoyu çekme aşamasına geçilemediğinden şarkı da neredeyse 4. dakikada devreye giriyor. “Sen mi daha iyi yönetirsin, ben mi?” tartışmalarıyla bir türlü uyuşturamadıkları estetik yaklaşımlarından biraz gerilen ikili, bolca sohbet-muhabbet ve atışmanın sonunda, olayları bir şekilde tatlıya bağlıyorlar. Bu süre zarfında gerek kendi kendileriyle, gerek de akıllarına ne eserse onunla dalga geçip şarkıya en uygun videoyu çekmeye çalışan Rado ve France, yolun sonunda birbirlerini ne kadar sevdiklerini geç de olsa anlayıp öpüşüp barışıyor. Yani epey saçma; ama bir o kadar da eğlenceli bir video Avalon. Tam özlediğimiz Foxygen gibi!

2013’teki We Are the 21st Century Ambassadors of Peace & Magic‘in zamansız güzelliğinin ardından Hang‘den bir önceki albümleri …And Star Powder‘da kafaları biraz karışan ikili, görünüşe göre yine rengarenk kafalarını önümüzdeki her videoya sokacaklar. Bize hava hoş!

Sadece konuşmaları için bile tekrar tekrar izlenebilecek yeni Foxygen videosu Avalon, işte burada.