YENİ ROBERT PLANT ALBÜMÜ YOLDA, İLK ŞARKISI DA BURADA!

YENİ ROBERT PLANT ALBÜMÜ YOLDA, İLK ŞARKISI DA BURADA!


The May Queen'i dinleyip Carry Fire'ı bekliyoruz


Led Zeppelin’in efsanevi sesi Robert Plant, geçtiğimiz günlerde bir videoyla yeni müziklerinin sinyalini vermişti. Şimdi de koca bir albüm duyurdu! anlayacağınız, bu sonbaharda Carry Fire albümüyle Robert Plant efsanesi, sahalara dönme yolunda.

2015 Lollapalooza Brazil - Day 1

En son 2014’te yayınladığı Lullaby And… The Ceaseless Roar albümünde de beraber çaldığı Sensational Shape Shifters grubunu, yeni albümü Carry Fire’da da yanına alan Plant, 13 Ekim’de Nonesuch/Warner Bros. etiketiyle 11 şarkısını da yayına sokacak. Şimdilik albümün açılış şarkısı The May Queen bizlerle ve ilk şarkı için hiç de fena bir giriş olmadı! Led Zeppelin III’deki folk-rock ruhundan iyiden iyiye beslense de havada uçuşan synth’lerle modern dokunuşların etkisi altında kaldığını da söyleyebiliriz.

Albüm dahilinde Ersel Hickey’nin 1958 çıkışlı Bluebirds Over The Mountain şarkısını da cover’layan Plant, bu görevi de Pretenders’ın baş kadını Chrissie Hynde ile beraber üstlendi.

Robert-Plant-Carry-Fire-

Eski günleri bol bol yad edip önümüzdeki günlerin tadını alacağımız yeni Robert Plant albümü Carry Fire aşağıdaki şarkılardan oluşuyor:

01 “The May Queen”
02 “New World…”
03 “Season’s Song
04 “Dance With You Tonight”
05 “Carving Up The World Again”
06 “A Way With Words”
07 “Carry Fire”
08 “Bones Of Saints”
09 “Keep It Hid”
10 “Bluebirds Over The Mountain”
11 “Heaven Sent”

Durun! The May Queen‘i dinlemeden şuradan-şuraya gidemezsiniz.