ALEXANDER PAYNE’İN YENİ FİLMİ DOWNSIZING’DEN İLK FRAGMAN

ALEXANDER PAYNE’İN YENİ FİLMİ DOWNSIZING’DEN İLK FRAGMAN


Matt Damon, Christoph Waltz, Jason Sudeikis, Kristen Wiig


About Schmidt, Sideways, The Descendants ve Nebraska gibi görece bütçesiz ve tatlış filmleriyle kendine has bir dil oluşturmayı başaran Alexander Payne‘in ödül sezonuna iddialı girmesi beklenen yeni filmi Downsizing‘den bir adet fragmanımız var. Evet var.

Matt Damon, Jason Sudeikis, Christoph Waltz ve Kristen Wiig gibi isimlerin rol aldığı film; bir nüfus kontrol yöntemi olarak ortaya çıkan insanları 10-15 cm boyuna küçültme teknolojisi ve stresli hayatlarından kaçmak üzere bunu denemeye karar veren Paul-Audrey çiftine odaklanıyor.

Filmi Robert Altman’ın çektiği bir Black Mirror‘a benzeten Payne, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Downsizing fazla absürt görünebilir; ama meselesini dürüstçe anlatıyor. Fazla politik bir film gibi anlaşılmasını istemiyorum. İnsanı anlatan filmler çekmekle ilgileniyorum; Downsizing’in de bu zamanlara bakmak için enteresan bir bakış açısı sunduğunu düşünüyorum.”

Downsizing’in gerçekten çok enteresan görünen ilk fragmanı hemen aşağıda, filmin kendisi de Aralık sonunda vizyona girecek.