JOHNNY JEWEL TWIN PEAKS: THE RETURN İÇİN 57 SAATLİK ŞARKI KAYDETMİŞ

JOHNNY JEWEL TWIN PEAKS: THE RETURN İÇİN 57 SAATLİK ŞARKI KAYDETMİŞ


Söz konusu David Lynch olunca akan sular duruyor


David Lynch‘in sınırları zorlayan, insanı rahatlatmaktan ziyade zihin egzersizi yaptıran meşhur dizisi Twin Peaks‘in 25 yıl sonra gelen yeni sezonu Twin Peaks: The Return‘ün bu hafta sezon finali gerçekleşti. İnsanı karışık kafalarla, çözümlenememiş sahnelerle baş başa bırakan dizinin en güzel yanlarından biri de hiç şüphesiz soundtrack listesi! Bu listenin yeni sezondaki söz sahibi ismi ise Chromatics‘ten tanıdığımız Johnny Jewel!

Jewel, Consequence of Sound‘a verdiği röportajda, “Sürekli müzik kaydetmeyi ve doğaçlamalar serisine devam etmeyi gerekli gördüm. Sanırım yaklaşık 57 saatlik bir şey gönderdim. Sonunda 20’den fazla albüm kaydettim. Şovun 18 saat olduğunu biliyordum, bu nedenle 57 saatlik kayıt çok fazla değildi.” dedi. David Lynch kayıtların hepsini kullanmamış olsa da kendisinin müzikle ne kadar haşır neşir olduğunu bildiğimiz için en güzellerini seçtiğinden eminiz. Chromatics‘in Shadow ve Saturday adlı parçalarının da kullandığı seride Twin Peaks‘in en önemli soundtrack’i olan Falling‘in sahibi Julee Cruise‘un parçaları da yeniden elden geçirildi.

Angelo Badalamenti tarafından bestelenen ve Chromatics’in iki yeni şarkısının da yer alacağı The Secrets Behind the Music of “Twin Peaks: The Return” albümü 8 Eylül’de yayınlanacak.

Bizce kaçmaz!