LİİMA 29 ARALIK’TA GARAJ SAHNESİNDE!

LİİMA 29 ARALIK’TA GARAJ SAHNESİNDE!


Nordik usulü indie - electronic!


Play Tuşu ve Garaj ortaklığıyla hazırladığımız Garaj line-up’ı genişlemelere doymuyor! Bu sefer yine bir İskandinav rüyası ayağımıza geliyor; Liima!

Finlandiyalı perküsyonist Tatu Rönkkö ve Danimarkalı meşhur indie rock grubu, her konserinde kendimize ön sıradan yer bulduğumuz Efterklang’ın ortak projesi Liima, 29 Aralık’ta Garaj sahnesinde!

2012 çıkışlı Piramida’yla kariyerinde zirveye ulaşan ve tüm övgüleri “Aman canım siz de!” diyerek kabul eden Efterklang, toplamda 4 stüdyo albümü ve bir opera projesiyle Nordik usülü indie rock’ın en önemli isimlerinden biri haline geldi. Piramida, Norveç ve Kuzey Kutbu arasında kalan Piramiden adlı terk edilmiş bir kentte, 9 gün boyunca 1000’den fazla ses kaydı yapılarak; tek başlarına da çok sevdiğimiz, bağrımıza bastığımız Peter Broderick, Earl Harvin ve Nils Frahm gibi isimlerin katkısıyla tamamlandı.

2014’te Finlandiyalı perküsyonist Tatu Rönkkö’nün katılımıyla Nordik usülü indie rock’ı Nordik usülü elektronik müziğe taşıyacak ve playlist’lerimizden eksik olmayacak Liima’nın temeli atıldı.

Biri İstanbul olmak üzere toplam dört farklı şehirde kaydedilen ilk albüm ii, 2016’da yayınlandı ve övülmeye doyulamadı! Eh, bu kadar müthiş bir şey ortaya çıkınca övmeyelim de ne yapalım!

İlk albüm tamam da ikinci albümden haber verin!” diyorsan hemen verelim; Grizzly Bear basçısı Chris Taylor’ın üstlendiği 1982 isimli yeni Liima albümü, 3 Kasım’da yayınlanacak. Daha şimdiden büyük bir beklenti yaratan albümün turnesi ise İstanbul’a uzanacak!

Nordik indie – electronic projesi Liima‘yı Garaj’da canlı canlı izlemek istiyorsan, hazır 1 bilet alana 1 bilet bedava kampanyamız da devam ederken bizce hiç kaçırma. Biletlere Biletix ve Garaj’dan ulaşabilirsin!

Etkinlikle ilgili daha fazla bilgi için seni hooop ŞURAYA alalım!