BLADE RUNNER 2049’IN SETİNDE DOLAŞMAK İSTER MİSİNİZ?

BLADE RUNNER 2049’IN SETİNDE DOLAŞMAK İSTER MİSİNİZ?


Biz çok istedik


Genelde sinema ödüllerinde en az beklenen ve merak edilen kategorilerden yapım tasarımı, kostüm tasarımı, ses miksajı ve görsel efekt gibi ödüllere bir tık daha dikkatli bakmamızı sağlayan Blade Runner 2049’ın setinde eski bir arkadaş ile yürüyüşe çıkıyoruz.

Yılın en çok beklenen ve aynı zamanda beklentiyi boşa çıkarmayan filmi olan Blade Runner 2049’un Roger Deakins’in önderliğinde En İyi Sinematografi başta olmak üzere teknik kategorilerin çoğunda en güçlü aday olacağı şimdiden belli. Peki bu devasa yapım nasıl hayata geçti? Bu sorunun cevabına göz atmak için (ufak bir kısmına diyelim) eski bir dost; bizim adımıza filmin çekildiği stüdyoları emmi gibi elini arkaya atıp dolaşıp, filmde kullanılan silahları tasarlayan ekibin başı olan Doug Harlocker’la bir araya geldi.

Filmin ne kadar büyük bir hayranı olduğunu film için özel olarak tasarlanmış silahları görünce yüzünden anlayabildiğimiz Mythbusters’tan Adam Savage’ın bizlere eşlik ettiği turda; filmde Harrison Ford ve Ryan Gosling’in kullandığı silahlardan Blade Runner 2049 evreninde geçen 2048: Nowhere to Run isimli kısa filmde kullanılan eşyaları, platformları, araçları ve kıyafetleri yakından görme şansına erişiyoruz.

Daha önce yine filmin çekimleri için seti ziyaret ettiği sırada Blade Runner 2049 için özel olarak çekilen kısa filmlerden birinde rol bile alan Savage, resmen hayallerimizi yaşıyor desek yalan olmaz. Kıskana kıskana izlediğimiz videoları siz de izleyin siz de kıskanın…