CILLIAN MURPHY PEAKY BLINDERS’IN SOUNDTRACK’İ HAKKINDA KONUŞTU

CILLIAN MURPHY PEAKY BLINDERS’IN SOUNDTRACK’İ HAKKINDA KONUŞTU


Köfte ve patates kadar uyumlu soundtrack'ler...


1920’lerin Birmingham’ında geçen İngiliz gangster dizisi Peaky Blinders, sadece soundtrack’leriyle bile herkesin sempatisini kazandı. Bu konuda bizimle hemfikir olan dizi oyuncusu Cillian Murphy ve kompozitör Antony Genn, 19 Kasım’da BBC Radio 6 Music‘te dizinin soundtrack’leri hakkında konuştu.

Peaky Blinders III Ep1

Murphy ve Genn, dizi ile soundtrack’leri hakkında ”Tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş.” deyiminin altını çizecek cümleler kurdu. Genn, nasıl Tommy Shelby dizide bir kanun kaçağı ise; Nick Cave ve PJ Harvey’nin de en az onun kadar kanun kaçağı olduğunu belirtti.

İkinci ve üçüncü sezonun, birinci sezona göre daha hüzünlü olduğunu ve buna uyumlu bir şekilde sezon soundtrack’lerinin de hüzünlü olduğunu belirten Murphy, dördüncü sezonun, birinci sezon gibi daha enerjik olmasıyla birlikte soundtrack’lerinin de buna göre şekilleneceğini söyledi.

 

Murphy, dördüncü sezon soundtrack’lerinde Savages’ın da bulunduğunu sevinerek belirtti. Nick Cave’den Savages’a kadar birçok iyi müzisyen ve gruptan şarkı alan Peaky Blinders’ın yeni sezon soundtrack’ini merakla bekliyoruz.