JAMES CAMERON TITANIC’İN MEŞHUR SAHNESİYLE İLGİLİ KONUŞTU

JAMES CAMERON TITANIC’İN MEŞHUR SAHNESİYLE İLGİLİ KONUŞTU


Bizce yer vardı...


Hepimizin bir kere değil en az üç kere kesin izlediği Titanic, sinema dünyasının en çok izlenen ve bol ödüllü filmlerinden biri. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de son derece fazla. Ama filmin bu kadar konuşulmasının en önemi sebeplerinden biri de kuşkusuz finali.

Bu sene 20. yılını kutlayan kült film; hikayenin içinde geçen sınıf tartışması ve aşk hikayesinden çok, son sahnelerindeki Leonardo DiCaprio’nun canlandırdığı Jack karakterinin öldüğü sahneyle hafızalarımıza kazındı. “Acaba Jack ve Rose ikisi birden o tahta parçasına sığabilir miydi?” tartışmaları sinemaseverler arasında uzun zamandır dönüyordu.

Filmin yönetmen James Cameron’a gına gelmiş olacak ki bu tartışmalara noktayı koyacak bir açıklamalarda bulundu. Vanity Fair’e konuşan Cameron “Bu tabii ki sanatsal bir seçimdi, tahta parçası Rose’u tutacak kadar büyüktü ama Jack için aynı şeyi söyleyemem. Bence filmden 20 yıl sonra hala bunu tartışıyor olmamız çok saçma. Jack yaşıyor olsaydı, filmin bitmesi anlamsız olurdu. Film ölüm ve ayrımla ilgili ve o ölmek zorundaydı. bir tahta parçasıymış, teknenin ucuymuş böyle şeyler önemsiz Buna sanat denir, olaylar fizik nedenlerinden ziyade sanatsal nedenlerle olur.” diyerek konuyu birinci ağızdan açıklıyor.

Eey James Cameron. Bu konu asla kapanmayacak, bunu kafana koy…