MODESELEKTOR İLE 90’LARIN KULÜP KÜLTÜRÜNE YOLCULUK

MODESELEKTOR İLE 90’LARIN KULÜP KÜLTÜRÜNE YOLCULUK


We Are Modeselektor


1996’da iki arkadaşın inşaatta tanıştıktan sonra bir araya gelip müzik yapmasıyla birlikte Modeselektor’ün 2002’de Sascha Ring, yani Apparat ile bir araya gelmesinin sonucunda da Moderat ortaya çıktı.

ae5507c97aef485eb0d363f7ad4b0536e2d1e8fa

Gernot Bronsert ve Sebastian Szary, yani günümüzün en bilindik ve başarılı elektronik müzik ikililerinden Modeselektor, kimimizin Thom Yorke ile yapmış oldukları iş birliği sonrası tanıdığı, kimimizin de Björk sayesinde keşfettiği bir proje.

İlk stüdyo albümleri Hello Mom!‘ı BPitch Control etiketiyle 11 Ekim 2005’te yayınlayan ikili, birçok önemli müzisyen ve grup için remix yaptı. Birkaç sene evvel konser vermek için İstanbul’a gelen Modeselektor, İstanbul’da da büyük bir hayran kitlesine sahip. Aileleri ile yaşadıkları evde fazla sesli müzik dinledikleri için yedikleri fırçalardan, 2009’da Monkeytown Records isimli plak şirketini kurmalarına kadar Modeselektor hakkında her şeyi öğrenebileceğimiz belgesel, Romi Agel ile Holger Wick tarafından yönetilmiş.

Doğu Berlin’deki küçük köylerinde yaz işçiliğinden biriktirdikleri parayla ilk aldıkları pikap ile plaklar ve elektronik müziğin 90’lar Almanya’sında gördüğü ilgi hakkında bilgi alabileceğimiz We Are Modeselektor isimli belgesel, 2013 senesinde DVD ve Blu-Ray formatında yayınlandı. Telekom Electronic Beats ile Monkeytown Records iş birliğiyle ortaya çıkan belgesel sonunda Youtube’a yüklendi. Bronsert ve Szary’nin kendi arşivlerinden gelen video ve fotoğraflarla birlikte Almanya’nın 90’lardaki kulüp kültürüne balıklama daldığımız, ikilinin yakın çevresiyle yapılan söyleyişlere de yer veren belgeseli izlemenizi tavsiye ederiz.

75 dakikalık bu muhteşem Modeselektor belgeselini izlemek isteyenleri aşağıya alalım.