NETFLIX’TEN BLADE RUNNER TADINDA YENİ DİZİ

NETFLIX’TEN BLADE RUNNER TADINDA YENİ DİZİ


Altered Carbon


Söylenenlere göre Netflix tarihinin en devasa bütçeli projelerinden biri olan Altered Carbon, Richard K. Morgan tarafından yazılan cyberpunk romanından uyarlanıyor.

2002’de yayımlanan Altered Carbon isimli roman, beden transferinin mümkün olduğu bir zamanda, yani gelecekte geçiyor. Cyberpunk türünü sevenler arasında klasikleşen roman, seneler sonra Netflix sayesinde diziye uyarlanıyor.

2018 yılı içerisinde Netflix’te yayınlanması beklenen Altered Carbon dizisinin senaristi Laeta Kalogridis, daha evvel de Dennis Lehane’in Shutter Island romanını filme uyarlamıştı. Her bölümünde 6 ile 7 milyon dolar arası bir bütçeye sahip olan dizinin, Blade Runner kıvamında olacağı az çok belli. Dizinin ilk 10 bölümünü Laeta Kalogridis kaleme alacak olsa da, her bölüm için farklı bir yönetmenin yönetmen koltuğuna oturacağı da açıklandı.

Oyuncu kadrosunda Joel KinnamanJames Purefoy ve Dichen Lachman gibi isimlerin yer aldığı dizinin ilk bölümünün yönetmen koltuğunda ise Miguel Sapochnik oturuyor. Tam olarak ne zaman yayınlanacağını bilmediğimiz, fakat Netflix’e göre 2018 yılında yayınlanması beklenen dizi hakkında “Kitaptaki büyüleyici görsel dünyayı nasıl uyarlayacaklar arkadaş?” diye düşünürken karşımıza Reddit’te Altered Carbon ismi altında paylaşılan görseller çıktı.

Netflix henüz görsellerle ilgili resmi bir açıklama yapmış olmasa da birçok kişi görsellerin diziden olduğunu iddia ediyor. Maalesef henüz paylaşacağımız bir fragman olmasa da aşağıda paylaşılan görsellere göz atabilirsiniz.