NTS RADIO’DAN İKİ GÜNLÜK DAVID BOWIE ANMA PROGRAMI

NTS RADIO’DAN İKİ GÜNLÜK DAVID BOWIE ANMA PROGRAMI


Iggy Pop, Thurston Moore, Bat For Lashes ve daha fazlası


10 Ocak 2016’da aramızdan ayrılan müzik dünyasının en önemli isimlerinden David Bowie’yi anma etkinlikleri kapsamında Londra merkezli NTS Radio iki gün aralıksız sürecek bir radyo programı hazırlıyor.

david-bowie-4

Bulunduğu her dönemde hep en iyi işleri üreten, yakışıklılık, karizma ve yeteneğin bir araya gelmesinden oluşan Bowie’nin, sanat dünyası üzerindeki etkisinin konuşulacağı programa katılacak birçok önemli isim bulunuyor. Bu hafta sonu yapacak işi olmayanlar için kaçırılmayacak bir hizmet olacak programa katılan isimler arasında Iggy Pop, Dev Hynes, Thurston Moore, Bat For Lashes, Neneh Cherry, Neu!’dan Michael Rother ve Franz Ferdinand yer alıyor. 

Dev Hynes, Bowie’den ilhamla kaydedilmiş bir ses kolajı ve soundscape örneklerini bir araya getirecek. Iggy Pop, yakın arkadaşının geç dönem şarkılarının ardındaki etkileri üzerine konuşacak ve Cherry, dünyanın dört bir yanından nadir Bowie şarkılarına yapılmış cover’ları çalacak. 

Absolute Beginners

18-19 Kasım’da, yani bu hafta sonu NTS Radio’nun web sitesi üzerinden programı dinleyip siz de bu anma programının bir parçası olabilirsiniz.