BRIAN ENO, DAVID BOWIE VE DEVO’NUN KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI

BRIAN ENO, DAVID BOWIE VE DEVO’NUN KAYITLARI ORTAYA ÇIKTI


Mega ekip


New Wave akımında başı çeken efsane gruplarından Devo’nun solisti Mark Mothersbaugh; müzik tarihinin iki büyük ismini bir araya getiren, 1977 yılından kalma bir Devo jam session kaydının varlığından bahsetti.

C-nR6HyXUAAwu3W

Bu henüz yayınlanmamış kayıtta kimler var peki? Başta Mark Mothersbaugh olmak üzeren Devo grubu üyeleri, Brian Eno ve David Bowie. Düşününce bile ortaya nasıl bir şeylerin çıkmış olabileceği konusunda hayallere daldığımız kayıtlar, Almanya’nın Köln şehrinde gerçekleşmiş.

Bu buluşmanın hayata geçmesi ise David Bowie’nin Devo’nun bir ABD konserinden sonra Mark Mothersbaugh’a gidip “Gençler, sizin prodüktörlüğünüzü yapmak istiyorum!” demesiyle başlamış. Mothersbaugh’un “Biz de çok isteriz ama henüz bir albüm anlaşmamız yok.” demesi üzerine Bowie de “Merak etmeyin her şey bende, siz sadece üretin” diyerek bu projenin gerçekleşmesinde en büyük payı olan kişi konumuna gelmiş.

Grubun albüm kaydetmek için Köln şehrinde David Bowie‘yle tekrar bir araya gelmesi ve Bowie’nin yanında Brian Eno, geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden Can grubunun davulcusu Holger Czukay ve “O zamanlar elektronik müzikle uğraşan birkaç garip Alman”‘ın da yer almasıyla bu kayıt gerçekleşiyor.

Asıl merak ettiğimiz ise bu kaydın bir gün ortaya çıkıp çıkmama ihtimali. Devo’nun Q: Are We Not Men? A: We Are Devo! albümlerinin kayıt aşamasında hayata geçen bu jam session hakkında Mark Mothersbaugh da bizimle aynı fikirde olacak ki, “O kayıtlarda neler olduğunu bir an önce görmek istiyorum.” açıklamasını yaptı.