GUILLERMO DEL TORO NIGHTMARE ALLEY’YE GÖZÜNÜ DİKTİ

GUILLERMO DEL TORO NIGHTMARE ALLEY’YE GÖZÜNÜ DİKTİ


The Shape of Water'ın ardından


The Shape of Water ile yılın en önemli filmlerinden birine imza atan Guillermo Del Toro, sinemaya bir yıl ara vereceğini açıklamıştı. Bu aranın ardından planları arka arkaya dizen Del Toro, sıradaki projesini belirledi.

The Shape of Water ile hem kariyerinin hem de yılın en iyi filmlerinden birini çeken Meksikalı yönetmen, bu sefer de gözünü 1947 yapımı Nihtmare Alley’ye dikti. Film noir akımının önemli yapımlarından Nightmare Alley, dur durak bilmez bir dolandırıcı olan Stanton Carlisle’ın kendisinden bile beter psikiyatrist Zeena Krumbein ile ortak olması ve sonunda kendi dolandırıcılık planlarının kurbanı olmalarını anlatıyor.

Filmin yönetmenliğinden çok senaryo kısmına dahil olacağı konuşulan Del Toro’nun bu filmdeki suç ortağı, Timothée ChalametRosamund Pike ve Christian Bale’li kadrosuyla bu yılın adından söz ettiren filmlerinden Hostiles’ın yönetmeni Scott Cooper olacak.

Şimdilik programında bir adet Michael Mann belgeseli, klasik Pinokyo’nun karanlık versiyonunu anlatacağı Pinocchio ve Carnival Row filmleri yer alan Guillermo Del Toro, The Shape of Water’ın ardından hız kesmeyecek.