JAMES MURPHY THE STOOGES UĞRUNA ÖLÜMDEN DÖNMÜŞ

JAMES MURPHY THE STOOGES UĞRUNA ÖLÜMDEN DÖNMÜŞ


Ölüme götüren şarkılar 101


LCD Soundsystem’ın vokalisti James Murphy, geçtiğimiz yıllarda DJ’lik yaparken nasıl ölümle burun buruna geldiğini anlattı.

James Murphy - Performance

2014’te dağılıp 2017’de birleşen, American Dream albümüyle yılın en iyi albümleri listelerinde kendine orta sıralarda yer bulan LCD Soundsystem’dan James Murphy, Lars Ulrich’in BBC Beats 1 Radio’da yaptığı programın misafiri oldu. İkilinin davulculuk anılarıyla başlayan sohbet, Murphy’nin DJ’lik yaptığı dönemlerden başından geçen bir olayı anlatmasıyla zirveye ulaştı.

Yıllar yıllar evvel bütün bir gece kulübünü kızdırıp nasıl ölümle burun buruna geldiğini anlatan Murphy, “Arka arkaya DJ’lik yaptığım zamanlardan biriydi. Kulüpte herkesin kafası iyi ve çılgınlar gibi dans ediyordu. Birden içimden bir ses Şu an The Stooges’dan Loose çalsa manyak olmaz mıydı?” dedi. Gidip hemen her şeyi ayarladım ve play’e bastım. İnsanların suratındaki mutsuzluk inanılmazdı. Adamın biri DJ kabinine tırmanıp “Bu şarkıyı hemen değiştirmezsen seni burada öldürürüm” diye bağırmaya başladı. Ben de “Hayır, şu anda bunu dinlememiz lazım!” diye ısrar ettim.” diyerek anısını paylaştı.

Murphy’nin hala hayatta oluşundan mutlu sonla bittiğini tahmin ettiğimiz hikayeyle Murphy, hepimize küçük bir ders veriyor. Neymiş, demek ki bir gece kulübü dolusu dans etmek isteyen insana punk çalmayacakmışız! Hepimiz James Murphy kadar şanslı olmayabiliriz.