LAURIE ANDERSON VE KRONOS QUARTET YENİ ALBÜMDE BİR ARADA

LAURIE ANDERSON VE KRONOS QUARTET YENİ ALBÜMDE BİR ARADA


Landfall


Sanat, müzik, sinema, performans ve bilimum sanat dalının tek bir insanda vücut bulmuş hali olan Laurie Anderson, Kronos Quartet ile yeni albümünde buluştu.

Legendary musician Lou Reed (R) and his

1970’lerden beri sanat dünyasının içinde bulunan ve 2013 yılında kaybettiğimiz Lou Reed’in hayat arkadaşı olan Laurie Anderson, 1981’deki O Superman şarkısıyla sanat dünyasından müzik dünyasına transfer olmuştu.

Laurie Anderson, Sandy Kasırgası’ndan etkilenip ortaya çıkardığı, birçok festivalde seslendirdiği eserlerinden ortaya çıkan albümü için ülkemize de sık sık uğrayan Kronos Quartet ile çalıştı. 16 Şubat’ta yayınlanacak ve 30 şarkıdan oluşacak Landfall albümü, CNN Predicts a Monster Storm ve The Wind Lifted the Boats and Left Them on the Highway gibi dikkat çeken isimli şarkılardan oluşuyor. Albüm ve kayıt süreciyle ilgili konuşan Anderson, “Her zaman yazının ve müziğin karmaşık ilişkisinden çok etkilenmişimdir. Bu albümde ise enstrümanlar bizim yarattığımız bir yazılım aracılığıyla etkileşime geçip albümün elektronik ve akustik yaylı enstrümanlardan oluşan baskın yapısını oluşturacak.” açıklamasını yaptı.

7f9ab4932fd5bbebcacc7e48e2860de2--laurie-anderson-mary-ellen-mark

Bir de kitap var…

Laurie Anderson, 6 Şubat’ta yayımlanacak All the Things I Lost in the Flood isimli kitabında 40 yıllık sanat hayatı boyunca yazdığı makaleler, eski defterlerinden özel kısımlar, çizimler ve daha fazlasına yer verecek.

Sanat hayatının ilk dönemlerinde dil üzerine çalışmalar yapan ve bu tutkusunu bütün hayatı boyunca sürdüren Anderson’ın albümden yayınlanan ilk teklisi We Learn to Speak Yet Another Language’i dinlemek için hemen aşağı yuvarlanın.