PAUL MCCARTNEY’NİN 1965’TE HAZIRLADIĞI MIXTAPE ORTAYA ÇIKTI

PAUL MCCARTNEY’NİN 1965’TE HAZIRLADIĞI MIXTAPE ORTAYA ÇIKTI


Paul McCartney'den çekme kasetler


Bundan 52 yıl önce, Paul McCartney’nin grup arkadaşları için özel olarak hazırladığı ve bugüne kadar kayıp olan yılbaşı mixtape’i ortaya çıktı.

McCartney’nin o dönemde sadece grup arkadaşları için üç yada dört kopya hazırladığı bu mixtape‘in bir kısmına ulaşan bir The Beatles hayranı, bu kaydın 18 dakikalık kısmını Youtube’a yükledi.

Bu 18 dakikalık kısımda The Rolling Stones, The Beach Boys, Martha and the Vandellas ve Elvis Presley gibi isimlerin şakılarına yer veren McCartney, aynı zamanda kayıt boyunca bir radyo DJ’i gibi anonslar yapıyor.

McCartney’nin bizzat kendisinin yaptığı açıklamada, bu kayıt için “Kaydın ismi Unforgettable, çünkü Nat King Cole’un Unforgettable şarkısıyla başlıyor. Garip bir magazin programı kaydı gibiydi. Çünkü bir sürü değişik hayali röportaj, deneysel müzikler, başka kayıtlardan kestiğim loop’lar ve sevdiğim şarkılardan oluşuyordu.” açıklamasını yapıyor.

O dönemlerde bu tarz birçok mixtape hazırladığını da söyleyen McCartney’nin arşivinde daha kim bilir neler neler vardır.