THE VELVET UNDERGROUND’DAN 50. YILA ÖZEL BOX SET

THE VELVET UNDERGROUND’DAN 50. YILA ÖZEL BOX SET


Arşivciler pusuda


Müzik tarihinin en özel gruplarından The Velvet Underground, 50. yılını kutlamak için altı plaktan oluşan özel bir box set yayınlıyor. Sadece 1000 kopya basılacak set, 23 Şubat’ta satışa çıkacak.

vu_lp_box_productshotv

Lou Reed, Nico ve John Cale gibi isimleri müzik dünyasına katan ve günümüz müzik gruplarının ilham aldığı isimlerin başında gelen The Velvet Underground; The Velvet Underground and Nico, White Light/White Heat, The Velvet Underground ve Loaded albümlerinin yer aldığı bir box set yayınlamaya hazırlanıyor. Grubun 50. yılı için özel olarak hazırlanan bu sette grubun 1969 yılında kaydettiği ama kaybolan albümü ve Nico’yla birlikte çıkarttıkları Chelsea Girl albümü de yer alıyor.

Bu yılın başlarında John Cale, grubun 50. yılını kutlamak için New York’ta Animal Collective, Kurt Vile ve birçok isimle konser serisi düzenlemiş ve Grammy Salute to Music Legends konseri için grubun davulcusu Moe Tucker ile yeniden bir araya gelmişti.

Carol, I’m Not There ve Velvet Goldmine gibi filmlerin yönetmeni Todd Haynes de grup hakkında bir belgesel üzerine çalışıyor.

Yani yakında bol bol The Velvet Underground haberi duyacağız.