MICHAEL HANEKE YENİ PROJESİYLE TELEVİZYONA TRANSFER OLUYOR

MICHAEL HANEKE YENİ PROJESİYLE TELEVİZYONA TRANSFER OLUYOR


Kelvin’s Book


5 yıl aradan sonra çektiği Happy End ile kimilerinin beklentilerini karşılayan, kimilerini de hayal kırıklığına uğratan yaşayan efsane Michael Haneke, yeni projesiyle bu sefer beyaz perdeye değil televizyona geliyor.

Happy-End-Michael-Haneke-1200x520

Filmin ismi ya da konusu ne olursa olsun izleyeni germeyi bir şekilde başaran Michael Haneke, genelde kendisinden alışık olduğumuz dramatik hikayelerine kısa bir ara verip yeni dizi projesinde bizlere bir bilim kurgu hikayesi anlatmaya geliyor. 10 bölümden oluşan bir distopya hikayesini anlatacak Kelvin’s Book isimli dizide, bir uçuş sırasında acil iniş yapmak zorunda kalan bir grup insanın, kendi ülkeleri hakkındaki gerçekleri öğrenmelerin hikayesini izleyeceğiz.

Aslında sinemadan televizyona geçişin sinyallerini daha önce veren usta yönetmen, daha önce “10 televizyon, 12 sinema filminden sonra hayatımda bir kez de olsa, daha uzun bir hikaye anlatmak istedim.” açıklamasını yapmıştı.

Aklında neler döndüğünü tahmin bile edemeyeceğimiz ve ortaya çıkartacağı şeyi merakla beklediğimiz Haneke, bakalım bu yapımla sinemada olduğu gibi televizyon dünyasında da efsane konumuna yükselebilecek mi?