MONA LISA ÖNÜNDE MOSH PIT YAPMAYA GİDİYORUZ

MONA LISA ÖNÜNDE MOSH PIT YAPMAYA GİDİYORUZ


Mona Lisa Mosh Pit Festivali


Yolu Louvre Müzesi’ne düşmüş olanlar, Mona Lisa tablosunun önündeki kalabalığa tanıklık etmiştir. Ama bu sefer ki kalabalık biraz farklı bir kalabalık.

GettyImages-53463058

Leonardo da Vinci’nin başyapıtı olarak tarihe geçen ve sanat tarihinin hakkında en çok konuşulan tablolarından biri olan Mona Lisa, bu sefer başka bir etkinliğe ev sahiplik yapıyor. Facebook’ta Ortaköy Kumpir Festivali, Moda Sahilde Toplanıp Sırtımızı Çiğnetiyoruz ya da Beşiktaş Çiğ Köfte Festivali tarzı etkinlik sayfalarına alışığız. Ama bu etkinlik bizi bile şaşırtacak türden.

18 yaşındaki Belçikalı mimarlık öğrencisi Arno Major, 10 Şubat’ta Louvre’da gerçekleşmesi için Facebook’ta “Mona Lisa önünde Mosh pit” isimli bir etkinlik sayfası açtı. Kendisine neden böyle bir şey yaptığı sorulunca çok da uzak olmadığımız, “Bizim memlekette hep böyle saçma sapan etkinlikler açılıyor, ben de bir tane açayım dedim. Bu kadar büyüyeceğini tahmin etmemişti.” açıklamasını yaptı.

Screen-Shot-2018-01-09-at-7.21.56-pm

Kendisini “Ben daha çok Bon Iver tarzı bir adamım, o kadar sert müzik bile dinlemiyorum” diye tanımlayan Arno Major artık bir fitili ateşledi. Bakalım bu etkinlik nasıl sonuçlanacak. Etkilik sayfasına ulaşmak için buraya bakabilirsiniz. Attend’leri görelim.