RADIOHEAD VE LANA DEL REY MAHKEMEDE GÖRÜŞMEYECEK

RADIOHEAD VE LANA DEL REY MAHKEMEDE GÖRÜŞMEYECEK


Get Free vs. Creep Part II


Dünkü haberimizin başlığı, “Radiohead ve Lana Del Rey mahkemede görüşecek” revize yemişe benziyor.

Lana Del Rey şarkısı Get Free’nin, kendi şarkıları Creep’i -haklı olarak- kopyaladığını düşünen Radiohead, Lana Del Rey’e dava açmış diye duymuştuk. Hatta bu durumu bizzat Lana Del Rey doğrulamıştı.

“Şarkının yayın haklarının %40’ını Radiohead’e önerdik, ama onlar %100’ünü istiyor, avukatları çok acımasız.” diyen Lana Del Rey bir yanda, taze açıklamasıyla Radiohead adına konuşan yayıncı firma Warner/Chappell yetkilisi bir yanda…

GettyImages-451373020_LANA_DEL_REY_NEW_ALBUM_630

Warner/Chappell yetkilisi, yayınladığı açıklamada Radiohead ve Lana Del Rey’in temsilcileri arasında geçtiğimiz Ağustos ayından beri Get Free ve Creep’in -özellikle nakarat kısmının- benzerliği konusunda görüşmeler sürdüğünü ve bu durumun doğruluğunun Lana Del Rey tarafından kabul edilmesini beklediklerini söyledi. Ancak iki isim arasında herhangi bir mahkeme süreci olmadığını ve Radiohead’in Lana Del Rey’i mahkemeye vermediğini sözlerine ekledi.

thom_yorke-7

Kafamız iyice karıştı.

p.s. Albert Hammond & Mike Hazlewood’un davayı kazanması, Creep’in şarkı yazarları arasına eklenmesi ve yayın haklarının bir kısmını almasıyla sonuçlanan The Hollies – The Air That I Breathe ve Radiohead – Creep mevzusundan da haberdarız. Akıllı bıdıklara duyurulur.