CLAIRE DENIS VE JULIET BINOCHE LET THE SUNSHINE IN’DE BİR ARADA

CLAIRE DENIS VE JULIET BINOCHE LET THE SUNSHINE IN’DE BİR ARADA


Claire Denis ile romantik komedi


Şu sıralar ilk İngilizce filmi High Life ile gündemde olan Claire Denis’nin, Juliette Binoche ile bir araya geldiği Let The Sunshine In’den ilk fragman geldi.

b

Sarsıcı ve sorgulayıcı filmleriyle genelde yürek burkan ve gerçekleri parmakla gösteren Fransız yönetmen Claire Denis’nin Roland Barthes’ın A Lover’s Discourse: Fragments isimli kitabından beyaz perdeye uyarlanan filmde Denis’e sinemanın bir diğer büyük ismi Juliette Binoche eşlik ediyor.

Claire Denis’nin daha önce alışık olmadığımız bir yola sapıp romantik komediye yöneldiği Let The Sunshine In’de Binoche’u, Parisien sanatçı Isabelle olarak izliyoruz. Eşinden boşanmış ve tekrar aşkın peşine düşen Isabelle’i umudunu kaybetme noktasına getiren yanlış tercihleriyle boğuşurken izlediğimiz filminde Juilette Binoche’a Xavier Beauvois, Philippe Katerine ve Gerard Depardieu gibi isimler eşlik ediyor.

2017’deki Cannes Film Festivali’nde ilk gösterimini yapan ve epey olumlu yorumlarlara evine dönen Let The Sunshine In, 27 Nisan’da vizyona girecek.