ÇAKTIRMADAN GELEN YILIN EN İYİ KONSERLERİNDEN BİRİ

ÇAKTIRMADAN GELEN YILIN EN İYİ KONSERLERİNDEN BİRİ


Föllakzoid ilk kez İstanbul'da


Bu aralar kültür sanat endüstrimizin maşallahı var… Nick Cave and the Bad Seeds, alt-j, Gezgin Salon: King Gizzard & The Lizard Wizard ve Massive Attack derken harika bir konserimiz daha oldu.

DSC_0326666BN41

Şilili krautrock/psychedelic rock grubu Föllakzoid, çok ama çok yakında, 27 Mart’ta ilk Türkiye konseri için İstanbul’a geliyor. Neredeyse iki hafta sonra gerçekleşecek bu konsere Salon ev sahipliği yapacak. Kısa süre içinde enfes mi enfes King Krule ve Khruangbin konserlerine ev sahipliği yapan Salon’da gerçekleşecek konserin biletleri bugün satışa çıktı.

Bugüne kadar kendi ismini taşıyan ilk albümü, II ve III olmak üzere toplam üç albüm yayınlayan Föllakzoid, Almanların ustalık belgesiyle 70’lerde icra etmeye başladığı krautrock’ı dünyanın öbür ucunda başarıyla icra ediyor. Dinlerken hipnotize eden ve kendisinden başka hiçbir şeye odaklanma şansı vermeyen grup, bir yandan da dudak uçuklatıcı harikalıktaki konser performanslarıyla meşhur.

Youtube’da “Föllakzoid live” diye aratırsanız, 27 Mart’ta nasıl bir manzarayla karşılaşacağınızı görebilir ve bizce yılın en iyilerinden biri olarak anılacak bu konseri kaçırmamanız gerektiğini fark edersiniz.

İstanbul konserinden sadece 2 hafta sonra Radiohead’in yanında Junun ve Flying Lotus’la birlikte sahne almaya hazırlanan Föllakzoid’in ilk Türkiye konserini kaçırmamanızı tavsiye ederiz.