DREDD’İ ASLINDA ALEX GARLAND YÖNETMİŞ

DREDD’İ ASLINDA ALEX GARLAND YÖNETMİŞ


Yiğidi öldür hakkını yeme


Danny Boyle’un yönetmenliğini yaptığı Sunshine ve 28 Days Later’ın yazarı, hakkının altında ilgi gören Dredd’in senaryosunun arkasındaki isim ve yine Boyle filmi The Beach’in kitap yazarı olan, son olarak Ex Machina ile beyaz perdeye gelen Alex Garland, meğer Dredd’in aynı zamanda yönetmenliğini de yapmış.

redd

1995 yılında Sylvester Stallone’yle beyaz perdeye gelen ve Karl Urban’ın başrolüyle 2012’de bir kez daha vizyona giren Dredd’le ilgili ilginç bir bilgi paylaşıldı. 2012 yapımı filmin yönetmenlik koltuğunda oturan Pete Travis’in ortaya çıkardığı işi beğenmeyen yapım şirketi, filmin post prodüksiyon aşamasında yönetmenle sözleşmesini sonlandırarak filmi aynı zamanda senaryosunu da kaleme alan Alex Garland’a emanet etmiş.

Bugüne kadar dedikodu olarak dolaşan ama bir türlü net bir açıklama gelmeyen konuyla ilgili bilgiyi filmin başrolünde yer alan Karl Urban bizzat yaptığı açıklamada “Herkes film için Pete Travis’in adını konuşuyor ama bence hakkı verilmesi gereken asıl isim Alex Garland. Bence Garland filmografisinde ilk sıraya Dredd’i yazmalı.” yorumunu yapan Urban, böylece uzun yıllardır dolaşan dedikoduları da doğrulamış oldu.