MELTDOWN FESTIVAL’DA YER ALACAK SANATÇILAR BELLİ OLMAYA BAŞLADI

MELTDOWN FESTIVAL’DA YER ALACAK SANATÇILAR BELLİ OLMAYA BAŞLADI


Robert Smith küratörlüğünde


Geçtiğimiz ay, bu sene 15-24 Haziran tarihleri arasında Londra’daki Southbank Centre’da gerçekleşecek Meltdown Festival’ın küratörlüğünü Robert Smith’in üstleneceği açıklanmıştı. Bugün de festivalde yer alacak isimler birer birer duyurulmaya başlandı.

the-cure-cry-magazine-1

Bu sene Hyde Park’ta gerçekleşecek özel bir konserle 40. yılını kutlayacak The Cure’un solisti Robert Smith’in elleriyle seçtiği Meltdown Festival’ın kadrosunun ilk isimleri dudak uçuklatacak cinsten. Daha önce kürasyonunu Laurie Anderson, David Bowie, Nick Cave, Patti Smith ve Jarvis Cocker gibi müzik dünyasının büyük isimlerinin üstlendiği festivalin 25. yılında; Deftones, The Libertines, Manic Street Preachers, Mogwai, My Bloody Valentine, Nine Inch Nails, Placebo, The Psychedelic Furs, 65daysofstatic, Alcest, The Anchoress, Kristin Hersh, Kathryn Joseph, MONO ve The Notwist gibi isimler yer alacak.

Roberth Smith’in “Davet ettiğim isimlerden onay aldıkça kendime bir çimdik atıyorum. Bunun gerçek olduğuna hala inanamıyorum. İsimler tamamlandığında gerçekten kendimden geçmiş olacağım.” diyerek heyecanını belirttiği festivalle ilgili detaylı bilgi almak için bu adrese göz atabilirsiniz.