QUEEN FİLMİ BOHEMIAN RHAPSODY’NİN VİZYON TARİHİ DEĞİŞTİ

QUEEN FİLMİ BOHEMIAN RHAPSODY’NİN VİZYON TARİHİ DEĞİŞTİ


2 Kasım 2018


Freddie Mercury efsanesini Bohemian Rhapsody ile beyaz perdede izleyeceğimiz biyografik filminin vizyon tarihinde ufak bir değişiklik oldu.

rami-malek-films-live-aid-scene-for-freddie-mercury-biopic-02

9 yıldır hayata geçmeyi bekleyen proje, nihayet belirsizliklerine son verip Mr. Robot serisiyle ününe ün katan Rami Malek’i Freddie Mercury koltuğuna oturtup çekimlerine start vermişti. Bryan Singer’ın yönetmenlik koltuğunda oturduğu yapım, ufak bir yönetmen değişikliğiyle Dexter Fletcher’ı yeni yönetmen yapıp Queen grubu üyelerini canlandıracak oyuncuların belirli olmasıyla tam gaz devam ediyordu.

Bir süredir herhangi bir haber almadığımız Bohemian Rhapsody’in bugün itibariyle vizyon tarihinin ertelenediği paylaşıldı. Normalde 25 Aralık olarak belirlenenen vizyon tarihi en son 2 Kasım olarak belirlendi. Fox’un yapım haklarını elinde bulundurduğu ve 2 Kasım’da beyaz perdeye gelmesi beklenen X-Men: Dark Phoenix’in vizyon tarihi de böylece 14 Şubat’a itelenmiş oldu.

 

Senaryosunu 2015’te Stephen Hawking’in hayatını anlatan Theory Of Everything ile En İyi Uyarlama Senaryo Oscar’ına aday olan Anthony McCarten’ın kaleme aldığı filmde Queen’in yaşayan üyeleri Roger Taylor ve Brian May de filmde müzik prodüktörleri olarak yerlerini alacak.

Daha önce 1985’te Queen’in Live Aid’deki efsanevi performansının da filmde yeniden sahneleneceğini öğrendiğimiz ve sırf bu yüzden bile merak ettiğimiz film umarız bu önemli ismin mirasını yaşatacak kalitede olur.