CAZ VE METAL’İN KESİŞİM KÜMESİ EX EYE BU AKŞAM SALON’DA

CAZ VE METAL’İN KESİŞİM KÜMESİ EX EYE BU AKŞAM SALON’DA


Fezaya ulaşmaya hazırlanın


Bu akşam Salon, yılın en yoğun performanslarından birine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Üflemeli çalgılar sihirbazı Colin Stetson’ın önderliğinde Salon sahnesinden fezaya doğru kalkışa geçeceğimiz gecenin konuğu EXE EYE.

29352275_2034799956534668_3122298535866391184_o

Metal ve caz müzik aynı cümle içinde bile bir çoğumuza eğreti geliyor olabilir. Bu iş birliğinin en keyif verici hali EX EYE, Türkiye’deki ilk performansını vermek üzere bu akşam Salon’a konuk oluyor. Peki nedir bu EX EYE?

Tom Waits, Arcade Fire, Feist, Bon Iver, My Brightest Diamond, David Byrne, Sinéad O’Connor, LCD Soundsystem, The National ve Godspeed You! Black Emperor gibi isimlerle birlikte albümler kaydedip turnelere çıkan Colin Stetson’ın yanına Greg Fox, Toby Summerfield ve Shahzad Ismaily’yi alarak oluşturduğu enstrümental caz/metal proje ilk albümünü geçen yıl yayınladı.

Metal müziği ve sert tonlarını avangard bir yaklaşımla dinleyicilere aktarılacağı, zaman zaman caza yaklaşıp zaman zaman da progresif rock’ın uç noktalarına nasıl ulaşabileceğine tanıklık edeceğimiz bu geceyi kaçırmak istemiyorsanız biletlerinizi buradan alabilirsiniz.