ARCTIC MONKEYS SON 25 YILIN EN HIZLI SATAN PLAĞI REKORUNU KIRDI

ARCTIC MONKEYS SON 25 YILIN EN HIZLI SATAN PLAĞI REKORUNU KIRDI


TBH+C rekor üstüne rekor kırıyor


İlk üç günlük satışıyla hem müzik listelerinde 1 numaraya yükselen hem grubun en çok satanlar listesinde 1 numaraya yükselen üst üste 6. albümü olan -ki zaten 6 albümleri var- hem de Top 20’deki diğer tüm isimlerin toplamından daha fazla satan yeni Arctic Monkeys albümü Tranquility Base Hotel & Casino rekora doymuyor.

Albüm, yayınlanmasının 1 hafta sonrasında toplam 86.000 adetlik satış rakamına ulaştı. Sadece İngiltere’de bu rakama ulaşan albüm, hem dijital hem CD hem de plak formatında tüm albümleri geride bıraktı.

Arctic-Monkeys-770

Asıl rekor ise plak formatında kırıldı. TBH+C, İngiltere’de sadece 1 haftada 24.500 adet plak satarak son 25 yılın en hızlı satan plağı rekorunu kırdı. Rekor, daha önce 16.000 adetle Liam Gallagher albümü As You Were’e aitti.

Albüm, ilk 1 haftasında plakların Top 40 listesindeki diğer tüm albümlerin toplamından daha fazla satmayı da başardı.

TBH+C; Avustralya, Belçika, Hırvatistan, Fransa, Japonya, Hollanda ve İngiltere satış listelerinde 1 haftada 1 numaraya yükseldi. Son 1 hafta toplamında da tüm dünyada en çok satan albüm konumuna ulaştı.

Grubun hayranlarını ikiye bölen TBH+C’nin detaylı inceleme yazısına buradan ulaşabilir, Four Out of Five videosunu ise aşağıda izleyebilirsiniz.