DAMON ALBARN YENİ GORILLAZ ALBÜMÜNÜ TAKSİDE KAYBETMİŞ

DAMON ALBARN YENİ GORILLAZ ALBÜMÜNÜ TAKSİDE KAYBETMİŞ


Ama hemen bulunmuş


7 yıllık sessizlikten sonra geçtiğimiz sene kavuştuğumuz yeni Gorillaz albümü daha eskimemişken Damon Albarn yeni bir Gorillaz albümünün yolda olduğunu açıklayıp herkese “Vaay!” dedirtmişti.

Gorillaz-2010-billboard-1548

Büyük ihtimalle albümde yer bulamayan şarkıların yer aldığı bir B-Side vari bir albüm olacak ama bir sürpriz gelirse de şaşırmayacağımız o albüm, küçük bir krize sebep oldu. Daha önce grubun canlı performanslarında Hollywood ve Idaho isimli iki şarkının da yer aldığı albümün master kayıtları ve sahnede kullanılacak görsellerin olduğu laptop, bizzat Damon Albarn tarafından takside unutuldu. 

Manevi değeri maddi değerinde daha fazla bir kayıpla sonuçlanacak bu hata, Damon Albarn’ın bindiği taksinin şöförü tarafından anında çözüldü. Arabasından unutulan bilgisayarı fark edip geri teslim eden kahraman taksicinin bu ince hareketi hem Albarn’ı hem de grubun hayranlarını ne kadar sevindirdiğini tahmin etmek zor değil.

Bu olay sayesinde önümüzdeki ay yayınlanma ihtimalinin çok yüksek olduğunu söyleyen gruba yakın bir kaynak albümün içeriğinin İngiltere’nin yaşadığı Brexit ayrılığına dokunan sözlerin ve politik göndermelerin bol olduğunun bilgisini de ekledi.