LEONARDO DICAPRIO VE STEVEN SPIELBERG’ÜN YOLLARI TEKRAR KESİŞİYOR

LEONARDO DICAPRIO VE STEVEN SPIELBERG’ÜN YOLLARI TEKRAR KESİŞİYOR


16 yıldan sonra bir kez daha


16 sene önce Catch Me If You Can’de birlikte çalışan Leonardo DiCaprio ve Steven Spielberg, bir kez daha aynı projede bir araya gelmeye yakın gözüküyor.

475407.jpg-r_1280_720-f_jpg-q_x-xxyxx

Hollywood’un en yoğun programa sahip isimlerinden Steven Spielberg’ün takvimi yeni Indiana Jones filmi ve sonrasında West Side Story ile dolu. DiCaprio ise Quentin Tarantino’nun Once Upon a Time in Hollywood’ filminin yanı sıra Killers of the Flower Moon ve The Black Hand filmlerinin hazırlıklarıyla meşgul.

Bu ikiliyi bu kadar zaman sonra bir araya getirmeye yaklaşan proje ise, DiCaprio’nun uzun zamandır üstünde çalıştığı Amerikalı general ve 18. Amerika Birleşik Devletleri başkanı Ulysses S. Grant’ın hikayesi. Ron Chernow’un kitabından David James Kelly tarafından uyanlanmaya başlanan senaryo, Spielberg’ün uzun zamandır büyük geri dönüş için aradığı o senaryo olabilir. Lincoln filmiyle ödüllere doyamayan Spielberg, aynı zamanda Lincoln’e en yakın kumandanlardan bir olan Ulysses S. Grant’ın hikayesiyle uzun süren ödül sessizliğini bozacak projeyi bulmuş olabilir.

Başarısız girişimlerinin ve alkol bağımlılığı sebebiyle ordudan istifasının ardından gözden düşen Grant, Abraham Lincoln’ün en güvenilen generali olarak yükselmek için ikinci bir şans yakalamıştı. Bu dönemden sonra kazandığı askeri başarılar onu Beyaz Saray’a kadar ulaştırırken bir yandan da Ku Klux Klan’ı ezmek için çalışması, Grant’i  siyahi Amerikalılar için bir kahraman konumuna yükseltmişti.

Umarız sinemanın iki önemli ismi takvimlerinde bir boşluk yaratabilir, biz de şimdiden Oscar kokan bu filmi en kısa sürede izleme şansı yakalarız.