BBC’NİN TARİH DOLU MAIDA VALE STÜDYOSU KAPANIYOR

BBC’NİN TARİH DOLU MAIDA VALE STÜDYOSU KAPANIYOR


2022'de görüşmek üzere


BBC tarihinin Abbey Road gibi markalaşmış bir diğer mekanlarından biri olan Maida Vale Stüdyoları kapanıyor.

GettyImages-967628838

1909’da inşa edilen ve 1930’lardan beri BBC’nin kullandığı Maida Vale Stüdyoları; İngiliz Senfoni Orkestrası, Beatles, David Bowie, Radiohead, Led Zeppelin, Adele, JAY-Z, Nirvana, Joy Division ve Oasis başta olmak üzere daha birçok ismi bünyesinde ağırladı.

BBC’nin efsane haline dönüşen radyo programcısı John Peel’in BBC Radio 1 Sessions ve Doctor Who dizisinin jenerik müziğinin doğduğu BBC Radiophonic Workshop’a da ev sahipliği yapan Maida Vale Stüdyoları modern müzik tarihinin en önemli anlarına sahne olmuş bir yapı.

BBC direktörü Tony Hall’un Maida Vale Stüdyolarında çalışanlara gönderdiği mailde, BBC için aynı işlevi görecek ama yüksek teknoloji ile donatılmış yeni bir binanın 2022 yılında Doğu Londra’da hizmet vereceğini açıkladı. Ayrıca mailde “Maida Vale’deki müzikal mirasımızın bize, sanatçılara ve izleyicilere ne kadar önemli olduğunu anlıyorum. Bu kararı kolayca almadık. Ancak, canlı müziğin BBC’nin kalbinde kalmasını sağlamaya kararlıyız ve bu yeni gelişmeye geçmek, bize bunu yapmak için bir fırsat veriyor.” diye de ekledi.