CAPPADOX’LA HAYATINIZA DEĞER VE ANLAM KATMANIN YOLLARI

CAPPADOX’LA HAYATINIZA DEĞER VE ANLAM KATMANIN YOLLARI


14-19 Haziran'da


Cappadox Festival, her sene Kapadokya’nın muhteşem görsel dünyası içerisinde yaşanan eşsiz bir deneyim. Kendisinden standart bir festival olarak bahsetmek çok yanlış olur. İçerisinde müzik, çağdaş sanat ve gastronominin yanı sıra farklı açık hava etkinlikleri ve workshop’lar da var. Bu sene 14-19 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek Cappadox’ta, her gidenin mutlaka deneyimlemesi gereken birkaç önerimiz var.

cappdox main

MÜZİK
Tabii ki de her festivalin en büyük konu başlıklarından biri müzik. Cappadox Festival de bu konuyu oldukça ciddiye almış gibi görünüyor. Dünya çapında, farklı müzik türlerinden önemli isimlerin yanı sıra, yerli sahneden tanıdığımız simaları da festivalde dinleyebileceğiz.

15 Haziran Cuma 22.30 Mulatu Astatke, Perili Ozanlar Volkswagen Sahnesi

Mulatu Astatke, bizim hiçbir zaman dinlemeye doyamayacağımız bir caz efsanesi. Afrika kökenlerini ve Etiyopya cazını klasik cazla harmanlayan Astatke’nin ilerleyen yaşına rağmen sahnede sergilediği performans, izleyicilere inanılmaz bir enerji aktarıyor. Çok sevdiğimiz Jim Jarmusch‘un soundtrack’lerine konuk olmasının yanında Nicolas Jaar ve Kanye West gibi isimlerin parçalarından tırtıkladıkları sample’larla dünya çapında bir üne kavuşan Mulatu Astatke’yi, Kapadokya’nın inanılmaz ortamında izlemek bizce kaçırılmayacak bir deneyim.

16 Haziran Cumartesi 17.30 TSU!, Bezirhane, Argos in Cappadocia

TSU!, müzik piyasasında oldukça aktif bir isim olan J. Hakan Dedeoğlu‘nun solo projesi. En son ”Dadebe” albümüyle akustik gitarı kendi icat etmiş gibi kullanan Dedeoğlu, bizleri hayal alemlerinde gezdirecek enstrümantal parçalarıyla Cappadox‘ta dinlenmeyi hakediyor.

17 Haziran Pazar 21.00 Ceylan Ertem, Uçhisar Çiftlik Evi Garanti Sahnesi

Yerli piyasanın en aktif isimlerinden biri hiç kuşkusuz ki Ceylan Ertem. 2010’da yayınladığı ilk albümü ”Soluk”un ardından, 2018 yılında kadar 5 solo albüm yayınladı. Konserlere tam gaz devam eden Ertem’in Uçhisar Çiftlik Evi’nde gerçekleşecek sakin performansı yorucu günün ardından bir ilaç niteliğinde.

17 Haziran Pazar 01.00 Nicola Cruz, Perili Ozanlar Volkswagen Sahnesi

Nicola Cruz, electro latino havalarıyla festivalin pazar gecesini bir şenliğe dönüştürecek gibi gözüküyor. Nicolas Jaar ile birlikte de takılan Cruz’un açık havada sergileyeceği performans, gündüz yapılan doğa gezilerinden sonra akşam dans etmek isteyen bacakları esnetmeye geliyor.

18 Haziran Pazartesi 22.30 Christian Löffler, Kapadokya Sanat ve Kültür

Festivalin son etkinliğinde, canlı performanslarıyla akılları uçuran Christian Löffler‘le buluşuyoruz. Synthesizer ve bilimum müzik ekipmanı bağımlısı Löffler, kurcalamayı sevdiği tuşları ve oynamayı sevdiği sound’larla kıvrak bir kapanış yapmaya hazırlanıyor. Dağlarda, taşlarda çalmayı çok seven biri olduğu için, umuyoruz ki bize tahmin edebileceğimizin ötesinde bir müzik ziyafeti yaşatacak.

cappa 3

ÇAĞDAŞ SANAT

15 Haziran Cuma 11.00 Sergi: Sessizlik, Ortahisar ve Balkanderesi Vadisi

Balkanderesi vadisi ve Ortahisar’da karşılaşacağınız enstalasyonlarla, bir açık hava uzay müzesi ziyaretinde gibi hissetmemiz yüksek ihtimal. Dünya üzerindeki canlıların sessizleştirilmesi ve susturulması temaları üzerinden yürüyecek bu sergiye, festival boyunca her gün katılabilirsiniz. Sergide; Ali Kazma (Türkiye), Aydan Mürtezaoğlu ve Bülent Şangar (Türkiye), Babi Badalov (Fransa), Bettina Hutschek (Almanya), Cansu Çakar (Türkiye), Erkan Özgen (Türkiye), Haig Aivazian (Lübnan), Hale Tenger (Türkiye), İnci Eviner (Türkiye), RAAAF (Hollanda), Rossella Biscotti (İtalya), Sarkis (Türkiye), Susan Philipsz (İskoçya) ve Chapuisat Kardeşler (İsviçre) gibi sanatçılar bulunuyor.

16 Haziran Cumartesi 9.30 Jeoloji Gezisi, Göreme & Soğanlı

Jeoloji Gezisi, Jeoloji Mühendisi H. Evren Çubukçu rehberliğinde, Kapadokya’da milyonlarca yıl öncesinde oluşan enteresan yer şekillerini incelememize yardımcı olacak. Bir nevi zamanda yolculuk gibi bir gezi. Hem bilim hem milyonlarca yıl öncesinin taşları, toprakları hem de eğlence bir arada. Kesinlikle kaçırılmaması gereken bir deneyim.

GASTRONOMİ

16 Haziran Cumartesi 14:30 Gurme Tadım, Maara Konak, The Museum Hotel

Levon Bağış ve Nilhan Aras, Play Tuşu ekibi gibi ne yediğini, içtiğini bilmeyen normal insanlara, Kapadokya’da yetişen üzümler ve ülkenin peynir çeşitleriyle damak tadı dersi verecek. Festivalin başından sonuna kadar, her gün katılabileceğiniz bu etkinlik, yeme-içme meraklıları için doyurucu bir deneyim olacak.

17 Haziran Pazar 16.30 Doğada Açık Ateşte Pişirme, Kral Deresi

Şef Mustafa Otar, katılımcılarına mangal nasıl yapılır, nasıl yapılmalı, ateş nasıl yakılır, ormanda mahsur kalırsak sağda solda bulduğumuz malzemelerle bu mahsuriyeti nasıl keyifli bir ziyafete dönüştürebiliriz gibi muhteşem kullanışlı ve pratik bilgiler verecek. Bir yandan da yapılanın yeneceği bu “survive” etkinliği, festivalin en eğlenceli olaylarından biri gibi gözüküyor.

AÇIK HAVA

16 Haziran Cumartesi 9.30 Avanos Vadisi Bisiklet Turu

O kadar doğaya gitmişiz, bisikletle iki tur atmadan geri dönülmemeli bizce. Farklı etaplar ve farklı zorluklarla katılabileceğiniz birkaç alternatif tur bulunuyor. Biz sizin için en kolayını seçtik, zaten mantıklı olan da festivale gidip bir ”Tour de France” yoruculuğunda bisiklete binmektense, manzara eşliğinde ufak bir gezinti yapmak.

18 Haziran Pazartesi 8.30 Mercan Dede ve Yoga, Kapadokya Sanat ve Kültür

Mercan Dede, senelerdir yaptığı yoga müziğini nihayet sadece dinlence olmaktan çıkarıp, eylemli bir hale dönüştürüyor. Mercan Dede çalacak, biz vücudumuzu kıvırıp, esnetip, bükeceğiz. Ney eşliğinde güneşi selamlayıp, iç huzura erişeceğiz.

cappa2

DİĞER

16 Haziran Cumartesi 10.00 – 19.00 Çömlek Atölyesi, Pazar Yeri

Kapadokya denince akla gelen şeylerden biri olan çömlekçilik, festivalde de bizi yalnız bırakmıyor. Ellerimizle şekil verip, oluşturacağımız değişik çanak ve çömlekleri festival dönüşü arkadaşlarımıza hediye edebiliriz.

17 Haziran Pazar 10.00 – 19.00 Atölye: Ebru Bandana/Şapka, Pazar Yeri

Huzurlu bir festival olan Cappadox‘ta, huzurun vazgeçilmez uğraşlarından ebru sanatı da bizlerle birlikte olacak. Şapka ve bandana gibi giysilerin üzerine, bir daha aynısının yapılması imkansız olan desenler yapacağız.

14-19 Haziran’da gerçekleşecek Cappadox, gerçekten de bir festivalden çok daha fazlası. Kolay kolay bir arada yaşayamayacağımız deneyimleri bizlerle buluşturacak Cappadox’a katılmak için biletler şurada.