HELENA HAUFF’LA TECHNO’LU YARINLARA

HELENA HAUFF’LA TECHNO’LU YARINLARA


Qualm


Electro ve techno’nun yükselip yükselip en son arşa değen kişisi ve artık rahatlıkla başka bir boyuttan geldiğini iddia edebileceğimiz harika insan Helena Hauff, Ninja Tune‘dan yayınlayacağı yeni albümünu açıkladı: Qualm.

helena

İngiliz label Ninja Tune’la eskilerden beri bir bağı olan ve 2013 yılında ilk EP’si Actio Reactio‘yu da aynı label’dan yayınlanayan Hamburg’lu sanatçının yeni albümünde 12 yeni parça olacak. Albümün adı hem Almanca hem de İngilizce karşılığı olan bir kelime. Almanca karşılığı ”koyu duman” olan kelimenin, İngilizce karşılığı ise ”endişe, huzursuzluk” gibi anlamlara geliyor.

Albümden paylaşılan ilk iki parça olan Qualm ve No Qualms albüm hakkında ufak bir fikir sahibi olmamızı sağlıyor. Sadece synth’lerin olduğu Qualm’da Hauff, ”husursuzluk” yaşarken, aynı synth’lerin altyapısında alıştığımız electro sound’ları ve aksak kick’leriyle parça No Qualms’a evriliyor ve Hauff, hem kendini hem de bizleri muhteşem Hamburg kick’leriyle iç huzura kavuşturuyor. Helena Hauff bu albüm için ”fazla enstrüman kullanmadan, çok güçlü bir şey yaratmak istedim” diyor.

Albüm hem plak hem de dijital formatta 3 Ağustos’ta piyasaya çıkacak.

hel

Albümün tracklisti ise şu şekilde:
01. Barrow Boot Boys
02. Lifestyle Guru
03. Btdr-revisited
04. Entropy Created You And Me
05. Fag Butts In The Fire Bucket
06. Hyper-Intelligent Genetically Enriched Cyborg
07. The Smell Of Suds And Steel
08. Primordial Sludge
09. Qualm
10. No Qualms
11. Panegyric
12. It Was All Fields Around Here When I Was A Kid