MONALITY’NİN YENİ EP’Sİ: KOZMİK BİR ANADOLU TURU

MONALITY’NİN YENİ EP’Sİ: KOZMİK BİR ANADOLU TURU


Bad Time Stories


Bilen var bilmeyen var, kısa bir özet: Monality, Allen Hulsey ve Erdem Tunalı‘dan oluşan canlı bir elektronik müzik projesi. Allen Hulsey, gitar, bağlama, kanun gibi tellileri ve tuşluları çalıp bir yandan da vokal yaparken, Erdem Tunalı da synth’lerin ve elektroniklerin başında karşımıza çıkıyor. Deep tech ve etnik elektronik müziği, canlı vokaller ve enstrümanlarla destekleyen ikili, geçen sene kurulmalarına rağmen 3. EP’leri Bad Time Stories ile prodüksiyon işlerine hız kesmeden devam ediyor.

Monality - Bad Time Stories EP Artwork

İlk iki EP’siyle İstanbul eğlence hayatında çalmadıkları yer kalmayan ve gecelerin dans makineleri haline gelen Monality’nin yeni EP’si kötü zamanların güzel hikayelerini müjdeliyor: Bad Time Stories. Ladino Romance‘den yayınlanan EP’de iki yeni parça ve Alman Prodüktör Timboletti ile yerli sahnenin synthwave’ci ismi Mind Shifter‘ın yaptığı remix’ler bulunuyor.

Parçanın ikili tarafından yapılmış orijinal mix’i deep tech bir hava içerisinde. Cam çerçeve indiren kick’leri ve kaliteli bir elektronik altyapının üzerine serpiştirilen bağlama, parçayı yeni nesil etnik elektronik bir prodüksiyona dönüştürüyor. Parçalarında ilk defa bağlama kullanan ikili, enstrümanı oldukça abartısız ve verimli bir şekilde kullanarak, dinleyicilerini 5 dakika 15 saniyelik psychedelic bir çöl yolculuğuna çıkartıyor. Burning Man’e gidemeyecek olanlar bu yaz Monality’yi, çaldıkları bir akşam yakalayıp, üzüntülerini sevince döndürebilirler.

Monality Band

Timboletti’nin remix’i ise daha yoğun bir tona sahip. Gecenin ilerlemiş, karanlık saatlerine yakışacak şekilde bir groove’u ve ağır ağır rol çalan bir havası var. Parçanın orijinalinde bulunan bağlamayla birlikte kullandığı kozmik lazer sesleri, sanki uzayda uçan bir halı üzerinde geziniyormuş gibi hissettiriyor. Bu atmosfer, orijinal parçadaki vokalleri eğiyor, büküyor ve esnetiyor. Yoğun bassline’ı ve vücudu sallandıran kick’leriyle de dans ettirme konusunda sınıfı A ile geçiyor. Parça ilerledikçe katmanlı bir prodüksiyon şeklinde evriliyor; ortalarında giren orijinal bağlamadan sonra Timboletti, inanılmaz melodik bir girişle parçayı resmen tepe taklak çeviriyor. Bu remix’i bu yaz birçok sette duyarsanız, şaşırmayın, hak edilmiştir.

Mind Shifter remix’i, üçlünün artık imzası haline gelmiş retrowave ve synthwave temalarıyla dopdolu. Biraz New Order biraz Depece Mode’u anımsatan prodüksiyonda bir noktadan sonra muhteşem vokaller devreye giriyor. Vokallerle birlikte iyice ”top” noktaya çıkan parça, orijinaline enteresan bir alternatif haline geliyor.

Monality Press II

Sonuç olarak Monality, gün geçtikçe kendini katlayarak geliştiriyor ve bunu çok kısa bir sürede, hızlı ve sağlam adımlarla gerçekleştiriyor. Bunda ikilinin senelerdir müzikle iç içe olması ve aldıkları sağlam eğitimlerin oluşturduğu temellerin büyük payı var. Bir sene içerisinde yaptıkları işlere bakıp, kat ettikleri yolu göz önünde bulundurursak, gelecek sene neler yapabileceklerini kestirmek hem zor hem de oldukça heyecanlı bir hal alıyor. EP’yi şu linkten satın alabilirsiniz.