NICK CAVE’İN BİREBİR BOYUTLARDAKİ HEYKELİ DİKİLİYOR

NICK CAVE’İN BİREBİR BOYUTLARDAKİ HEYKELİ DİKİLİYOR


Nick Cave, Napolyonculuğa soyunuyor.


Nick Cave, tartışmasız Avustralya’dan dünya sahnesine çıkmış en büyük isimlerden bir tanesi. Onu onurlandırmak için, doğduğu kentin meydanına, gerçek boyutlarda yapılmış bronz bir heykel yerleştirilmeye hazırlanıyor.

nick cave

Nick Cave’in doğup büyüdüğü yer olan Warracknabeal, Victoria‘nın kent meydanına konuşlandırılmaya hazırlanılan heykelin tasarımcısı Corin Johnson. Johnson, heykelden ”14. Louis’nin spiritüel bir kanun kaçağıyla karşılaşması” olarak bahsediyor. Tasarımcı Johnson, heykelin yapım fikrinin ilk olarak 90’lı yılların ortasında Londra’daki bir Nick Cave konserinde ortaya çıktığını söylüyor. Ben Peniston-Bird‘ün 2008 tarihli belgeseli Nick Cave: Abusing The Muse isimli belgeselde, Cave heykelini Warracknabeal meydanına bırakıp gitmekten bahsediyor ve kent sakinlerinin, heykele dokunup dokunmayacaklarını merak ettiğini söylüyor. Heykelin bitmiş hali için ise ”Homoerotik sanatın çok güzel bir örneği” yorumunu yapıyor.

Nick Cave, 25. İstanbul Caz Festivali kapsamında 10 Temmuz‘da bizlerle buluşacak. Biletinizi şuradan satın alabilirsiniz.

nico