ALTIN PALMİYE’Lİ KORE-EDA’DAN JULIETTE BINOCHE VE ETHAN HAWKE’LI YENİ FİLM

ALTIN PALMİYE’Lİ KORE-EDA’DAN JULIETTE BINOCHE VE ETHAN HAWKE’LI YENİ FİLM


La Verite


Geçtiğimiz yıl Cannes Film Festivali‘nde en büyük ödül olan Altın Palmiye‘yi Shoplifters filmiyle evine götüren Japon yönetmen Hirokazu Kore-Eda, bu sefer dünya sinemasının ağır toplarını topladığı yeni filmi La Verite‘yle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Juliette Binoche

Juliette Binoche, Catherine Deneuve, Ludivine Sagnier ve Ethan Hawke‘lı sağlam kadrosuyla La Verite, Kore-Eda’nın 15 sene önce yazdığı bir oyun metnine dayanıyor. Yazılmış fakat hiç hayata geçirilmemiş olan bu oyun, Hawke ve Binoche çiftinin, Binoche’un annesinin yayımladığı otobiyografi sebebiyle Amerika’dan Fransa’ya yaptıkları yolculuğu merkezine alıyor. Japonya’dan sonra farklı bir kültür ve o kültürden gelen farklı oyuncularla çalışmanın enteresan ve zorlayıcı olacağını söyleyen Kore-Eda: ”İşimi Japonya’da yaptığım gibi yapıp yapmayacağıma sette karar vereceğim.” diyor.

Film, bu senenin Ekim ve Kasım aylarında Fransa‘da çekilmeye başlanacak. Şimdilik 2019‘da vizyona gireceği söylense de henüz herhangi bir dağıtım şirketiyle anlaşılmadığı açıklandı.